20 april 2017

adidas X Parley LA Galaxy voetbalshirt 2017

We hadden het er gisteren al even over. Adidas heeft in samenwerking met Parley nog milieuvriendelijkere voetbalshirts en tenues voor een viertal Major League Soccer clubs gelanceerd. Dit betreft onder andere een speciaal Parley voetbalshirt voor LA Galaxy. In dit special edition shirt speelt LA Galaxy op 23 april tegen Seattle Sounders. Het verhaal van de Parley shirts is bekend. Deze shirts zijn namelijk gemaakt van upcycled plastic oceaanafval (rondom de kust van de Malediven) en bevatten milieuvriendelijke prints op basis van water. Hieronder bespreken we kort het design van dit special edition shirt.

Het adidas Parley LA Galaxy shirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de print over de bovenkant van het shirt. Dit betreft een vintage jaren '90 print, welke bestaat uit grijze driehoeken en ruiten. Het template is gebaseerd op de pre match shirts die het Duitse sportmerk eerder dit jaar lanceerde voor clubs als Real Madrid, Bayern München, Juventus en Manchester United. De grijze details komen ook terug in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de drie strepen van adidas op de zijkanten van het shirt. Ook de logo's van adidas, LA Galaxy en Herbalife staan in het grijs op het Parley tenue van LA Galaxy. Verder bevatten de mouwen van het tenue van de Amerikaanse club de officiële MLS badges, geheel in stijl van de kleuren van het shirt. Ook de binnenkant van de kraag bevat nog een detail. De binnenkant van de v-hals bevat namelijk een grijze strip, waarin de tekst: FORTHEOCEANS staat, verwijzend naar het Parley concept. Tevens zijn de shirts aan de onderkant uitgerust met een label, waarop de logo's van adidas en Parley staan. Het tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en witte kousen met grijze details. Zoals we gewend zijn van de adidas tenues zijn deze nieuwe tenues ook uitgerust met de adidas Climacool of Climalite technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. 

Wil je ook de Parley shirts van New York City, Orlando City en Seatlle Sounders ontdekken? Check deze pagina. Of check de LA Galaxy shirts voor 2017-2018. Helaas zijn deze shirts niet te koop! Wel kan je andere limited edition adidas x Parley producten kopen in deze SHOP! Directe levering gegarandeerd.

Heb je een mening? Deel het gerust hieronder!