Vandaag heeft Adidas officieel bekend gemaakt dat het de nieuwe teamkledingsponsor wordt van het nationale voetbalelftal van Bosnië en Herzegovina vanaf 1 juni 2014. Adidas vervangt hiermee Legea en zal dan ook de WK voetbalshirts van Bosnië Herzegovina ontwerpen, produceren en lanceren. Deze voetbalshirts worden op 1 juni officieel bekend gemaakt, twee weken voordat het WK begint. Daarmee zijn de voetbalshirts van Bosnië de laatste WK voetbalshirts die officieel gelanceerd worden. Tijdens het WK is Bosnië Herzegovina ingedeeld in poule F met Argentinië, Iran en Nigeria. De eerste wedstrijd dat Bosnië in de voetbalshirts van Adidas zal spelen is tijdens de oefenwedstrijd tegen Mexico op 3 juni. Vanuit Bosnië Herzegovina kwam er nog een reactie op de lange termijn deal tussen Adidas en de voetbalbond Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine (N/FSBiH).

Elvedin Begic, directeur bij de voetbalbond: ''Dit is een groots moment voor ons land. We spelen voor het eerst op zo'n groot toernooi als het WK en dan ook nog in de kleding van een groots merk als Adidas. Wij zijn er trots op om samen te werken met een dergelijk historisch en prestigieus merk De bewezen prestaties en continue innovatie van Adidas geeft een extra lift aan het Bosnische voetbal." Met het binnenhalen van Bosnië als land, is Adidas teamkledingsponsor van negen WK landen, één minder dan Nike. Check hieronder het overzicht van de teamkledingsponsors van de 32 WK landen. De nieuwe Bosnië Herzegovina voetbalshirts kan je vanaf begin juni 2014 kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals alle andere voetbalshirts van WK landen.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Adidas (9 landen)

: Argentinië, Bosnië & Herzegovina, Colombia, Duitsland, Japan, Mexico, Nigeria, Rusland en Spanje

Nike (10 landen): Australië, Brazilië, Kroatië, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Portugal, Zuid Korea en de Verenigde Staten.

PUMA (8 landen): Algerije, Kameroen, Chili, Ghana, Italië, Ivoorkust, Zwitserland en Uruguay

Ander merken (5 landen): België (Burrda Sports), Costa Rica (Lotto), Ecuador (Marathon Sports), Honduras (JOMA), Iran (Uhlsport).

Adidas -bosnie

Bron foto's:
 footyheadlines.com