13 maart 2017

adidas neemt na meer dan veertig jaar officieel afscheid van Olympique Marseille

Het huwelijk tussen adidas en Olympique Marseille is na volgend seizoen definitief verleden tijd. Het Duitse sportmerk maakte vandaag middels een officieel persbericht bekend dat het contract tussen beide partijen niet meer verlengd wordt. Het huwelijk tussen de Franse club en adidas dateert al van de jaren '70. In 1974 tekenden adidas en de club van trainer Rudi Garcia het eerste contract en na meer dan veertig jaar wordt dat vanaf volgend seizoen beëindigd. Adidas en L'Om hebben overigens in de jaren '90 een kleine tussenpoze gehad. In 1994-1995 was Reebok een jaar kledingsponsor en in 1995-1996 stapte de club over naar Mizuno. Vanaf 1996 nam adidas de honneurs weer waar. In 2010 werd het contract tussen beide partijen voor het laatst verlengd tot 2018. Het sportmerk zou Olympique Marseille jaarlijks voor een bedrag van € 10 miljoen per jaar sponsoren.

Vanaf het seizoen 2018-2019 zal er een ander merk op de linker borst van de voetbalshirts van Olympique Marseille staan. Daarbij zou Puma de grootste kans hebben om adidas op te volgen, al zijn er ook geruchten dat Under Armour in de race is. Belangrijkste reden voor het het niet verlengen van het contract zou zijn dat adidas niet kon voldoen aan de ambities die de nieuwe directie van Olympique Marseille in gedachte had. Waarschijnlijk had de nieuwe leiding gedacht een hoger bedrag van adidas te kunnen vangen en kwam het van een koude kermis thuis. We zijn benieuwd of de nieuwe kledingsponsor van Marseille een hoger bedrag dan €10 miljoen wil neerleggen. Komend seizoen zal Marseille in ieder geval nog met voetbalshirts en tenues van adidas spelen. Vanaf 2018-2019 zal een nieuw merk zijn intrede doen bij de Champions League winnaar van 1993.

Wanneer er weer nieuws is over een eventuele nieuwe kledingsponsor van de club, zullen we dat uiteraard brengen. Heb je een mening over het naderende afscheid van adidas bij Marseille of heb je een voorkeur voor een nieuwe kledingsponsor? Deel het gerust hieronder.

Wil je een Marseille shirt van adidas kopen? Check deze online shop of deze winkel of check het overzicht hiernaast of hieronder