Olympique Marseille 4e voetbalshirt 2022

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen hebben Olympique Marseille en kledingsponsor Puma een 4e shirt gepresenteerd. Dit tenue wordt door ''L'OM'' alleen gedragen tijdens de wedstrijd tegen RC Strasbourg op 21 mei 2022. Het tenue werd vandaag gelanceerd met het motto: ''OM MADE – Fabriqué A Marseille Par des Marseilles.'' Het voetbalshirt is namelijk niet in Azië geproduceerd, maar in Marseille, een aantal kilometer van het stadion van de club, het Orange Vélodrome.

Bij de productie en de afwerking van het Olympique Marseille 4e voetbalshirt heeft PUMA hulp gehad van Fil Rouge, een kledingfabrikant die sinds 2014 in de stad gevestigd is. Van ontwikkeling tot markering, alle producties worden uitgevoerd in de fabriek van Fil Rouge, gelegen in het hart van de wijk La Capelette. Het lokaal produceren past perfect bij de visie van PUMA, die met steeds meer initiatieven milieuvriendelijk produceren als uitgangspunt heeft. 

Het Olympique Marseille 4e voetbalshirt 2022 heeft een vrij eenvoudig design. Het voetbalshirt is lichtblauw en wordt vooral gekenmerkt door de vijf horizontale, witte banen op de mouwen. Dit is bijna hetzelfde design als het Olympique Marseille thuisshirt 2021-2022, maar dan zijn de kleuren verwisseld. Het Olympique Marseille voetbalshirt bevat verder een V-hals en de logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst en de mouwen bevatten een geborduurd Puma logo en op de linkerborst is de badge van de club geborduurd. Hoofdsponsor Uber Eats staat op het midden van het nieuwe Olympique Marseille voetbalshirt. Puma is sinds de zomer van 2018 de kledingsponsor van Olympique Marseille en Uber Eats is sinds de zomer van 2019 de shirtsponsor van de club. Het Olympique Marseille 4e tenue wordt compleet gemaakt door een lichtblauw voetbalbroekje en lichtblauwe kousen met witte accenten.  Zoals alle Puma tenues is het Olympique Marseille voetbalshirt uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Dit systeem is in de stof van het tenue verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het special edition voetbalshirt, dat alleen komend weekend gedragen wordt door spelers als Guendouzi, Milik, Gerson, Ünder, Payet, Bakambu, Kamara en andere spelers.

Christophe Cance, Managing Director van PUMA Frankrijk, reageert nog op de lancering van het nieuwe tenue: “We zijn er trots op dat we dit nieuwe tenue gelanceerd hebben door een duurzaam productieproces en een lokale aanpak te promoten. De ontwikkeling van dit voetbalshirt stelt ons in staat om onze lokale wortels op een ongekende manier te consolideren door Marseille en zijn knowhow te benadrukken.” Dit Olympique Marseille voetbalshirt kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) € 99,95. Binnenkort lanceren de club en Puma ook de nieuwe voetbalshirts voor 2022-2023.

Bestel je Marseille voetbalshirt altijd de officiële PUMA SHOP!

of in deze SHOP

 

Olympique Marseille 4e voetbalshirt 2022

Olympique Marseille 4e voetbalshirt 2022

 Olympique Marseille 4e voetbalshirt 2022-2023