27 maart 2017

Puma nieuwe kledingsponsor van Olympique Marseille vanaf 2018-2019

De kogel is door de kerk. Het hing al even in de lucht. Twee weken geleden werd bekend dat adidas vanaf 2018-2019 geen kledingsponsor meer is van Olympique Marseille en de club op zoek moest naar een nieuwe kledingsponsor. De naam van Puma zong al langer rond en vandaag maakte het Duitse sportmerk bekend dat het vanaf 2018-2019 in zee gaat met de Franse club. Adidas was sinds 1996 kledingsponsor van de club en was dit eerder al in de periode 1974 tot 1994. Adidas en Marseille leken een vrij hechte band te hebben. Deze hechte band blijkt onlangs verstoord te zijn door het verschil van inzicht in het managen van de verschillende Olympique Marseille stores in de stad. Momenteel staan deze onder het gezag van de club, maar adidas zou dit over willen nemen. Bij Puma lijkt dit wat minder problemen op te leveren.

Over de duur van het contract tussen Puma en Marseille is niks bekend gemaakt, behalve dat het om een langdurige samenwerking zal gaan. Naar verluid maakt het merk vanaf 2018-2019 jaarlijks een bedrag van € 15 miljoen naar de club over. Uiteraard gaven beide partijen nog wel een reactie op de deal die pas na volgend seizoen ingaat. Bjoern Gulden van PUMA zegt: ''We zijn erg blij om partner te worden van Marseille. De club heeft een fantastische traditie en attitude. Ze spelen snel en hebben een mooie speelstijl. Ze hebben de beste fans en de nieuwe eigenaren hebben grote ambities en plannen voor de toekomst. We denken dat Olympique Marseille en PUMA de perfecte match zijn en kijken uit naar het partnership.'' Superlatieven te kort dus. Dat geldt ook voor Marseille. Bij monde van Jacques-Henri Eyraud: ''Olympique Marseille is de belangrijkste club voor Puma in Frankrijk en daarom zijn wij ook onder de indruk van het feit dat Puma ons internationaal wil steunen. Het contract met Puma zorgt voor significante jaarlijkste inkomsten, welke nodig zijn om onze doelen te bereiken. Het is de belangrijkste commerciële deal uit de historie van de club.''

Tot zover de reacties. Tijdens 2017-2018 is Marseille hoe dan ook nog te zien in de tenues van adidas. Wil je een Marseille shirt van adidas kopen? Check deze online shop of deze winkel of check het overzicht hiernaast of hieronder. 

Blij met Puma als nieuwe kledingsponsor van L'Om? Deel hieronder gerust je mening!