De nieuwe bal voor de Afrika Cup van 2013 heet de Adidas KATLEGO voetbal. Met deze voetbal spelen de Afrikaanse teams tijdens de Afrika Cup, welke dit jaar in Zuid-Afrika gehouden wordt en waar Zambia haar titel gaat proberen te verdedigen. Het is de tweede keer dat Zuid-Afrika de Africa Cup Of Nations organiseert. Eerder organiseerde het land, dat in 2010 gastland was van het WK, dit evenement in 1996. Het is bovendien de vierde bal die speciaal voor de Afrika Cup door Adidas geproduceerd wordt. Eerder werden de Wawa Aba, Jabulani en Comoequa voetbal door Adidas gelanceerd.

KATLEGO betekent in de SeSotho taal succes. Deze naam werk gekozen door Afrikaanse voetbalfans bij een online stemming op Internet. KATLEGO werd verkozen boven KHANYA (licht) en Motswako (mix).  De adidas KATLEGO voetbal is net als de adidas Comoequa Afrika Cup voetbal, de Afrika Cup bal van de vorige editie, geheel geel. De bal is voorzien van het logo van de Afrikaanse voetbalbond, Adidas en een speciaal Afrika Cup 2012 logo. Dit logo is geinspireerd door een zogenaamde Ndebele print en de dominante kleuren van de vlaggen van Afrikaanse landen: blauw/rood/geel/groen. 

De adidas KATLEGO voetbal bestaat uit 12 panels, welke thermisch gebonden zijn. Ieder panel bevat een speciaal weefsel, welke zorgt voor een ultiem balcontact. Onder het oppervlak van de bal bevindt zich een geweven frame en een nieuwe binnenbal, welke ervoor zorgt dat de bal hard blijft en water tegen houdt! Dit is dé ideale bal om je techniek mee bij te schaven of te schitteren op het voetbalveld. Check hieronder de foto's van de nieuwe Adidas KATLEGO Afrika Cup voetbal 2012. Deze voetbal kan je binnenkort,  evenals de voetbalshirts van alle landen die deelnemen aan de Afrika Cup, kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

Koop het hier!

KATLEGO Adidas voetbal 2012

Adidas Katlego bal 2012-2013