De officiele voetbal voor de Afrika Cup 2012 is officieel bekend gemaakt door adidas. Met deze bal spelen de Afrikaanse landen, welke deelnemen aan de Afrika Cup, welke in januari en februari 2012 gehouden wordt in Gabon en Guinea. Deze Afrika Cup voetbal heeft de naam Comoequa. Deze naam is gebaseerd op de Como rivier, welke door de twee organiserende landen Gabon en Guinea stroomt, en de Equator welke door Afrika stroomt en bovendien verbonden is met de twee landen. De adidas Comoequa Afrika Cup 2012 voetbal is overwegend lichtgevend geel. Deze kleur is geinspireerd door de levendigheid van de Afrikaanse cultuur.

 

De kleuren van de mesh panelen vinden hun inspiratie in de vlag van Gabon en Guinea. De vlag van Gabon wordt gekenmerkt door de horizonatale rode, gele en blauwe banen en de vlag van Guinea wordt gekenmerkt door de verticale rode, gele en groene banen. De bal heeft verder dezelfde technische kenmerken als de adidas Tango Euro 2012 Tango voetbal en is bovendien de derde bal die adidas voor de Afrika Cup produceert. Adidas is namelijk sinds 2008 de officiële balsponsor van de Afrika Cup. Verder is het logo van de Afrikaanse voetbalbond CAF (Confederation of African Football) vertegenwoordigd op de bal, evenals een afbeelding van het continent en het logo van adidas.

Deze adidas Comoequa Afrika Cup voetbal bestaat uit 12 panels, welke thermisch gebonden zijn. Ieder panel bevat een speciaal weefsel, welke zorgt voor een ultiem balcontact. Onder het oppervlak van de bal bevindt zich een geweven frame en een nieuwe binnenbal, welke ervoor zorgt dat de bal hard blijft en water tegen houdt! Dit is dé ideale bal om je techniek mee bij te schaven of te schitteren op het voetbalveld! Check hieronder de foto's van de adidas Comoequa voetbal 2012. Deze kan je binnenkort kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

Check hier ook een overweldigend aanbod andere voetballen!

adidas Afrika Cup bal