Het nieuwe Zuid Korea uitshirt is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de voetbalbond van Zuid Korea. In dit voetbalshirt speelt Zuid Korea de uitwedstrijden tijdens het WK van 2014 en de wedstrijden op vreemde bodem gedurende 2014-2015. Tijdens het WK is Zuid Korea ingedeeld in poule poule H met België, Rusland en Algerije. Het nieuwe Zuid Korea uitshirt heeft vrijwel hetzelfde design als het thuisshirt en is overwegend wit. Het voetbalshirt is evenals het thuisshirt van het Aziatische land voorzien van de zogenaamde Zuid Koreaanse Teageuk in het blauw en rood op de bovenkant van de mouwen, rondom de oksels. Dit zijn de Yin-yang cirkels, afkomstig uit het midden van de Koreaanse vlag. Dit symbool reflecteert de spirit en harmonie van het nationale elftal van Korea. Bovendien geven deze blauwe en rode cirkels het nieuwe voetbalshirt van Zuid-Korea een moderne look. Verder is het nieuwe Zuid Korea voetbalshirt voorzien van een unieke kraag, geïnspireerd door de klassieke Koreaanse kleding.

De kraag is namelijk overwegend opstaand en bevat een kleine opening bij de hals. De binnenkant van de kraag is bovendien voorzien van een verwijzing naar de Zuid Koreaanse cultuur. Deze is namelijk voorzien van het Tubon symbool, afkomstig uit de Koreaanse schoonschrijfkunst en de mentaliteit en spirit van het Koreaanse elftal reflecteert, iets waar het land sinds jaar en dag om bekend staat. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het blauw en de andere borst is voorzien van het logo van de Zuid Koreaanse voetbalbond KFA (Korean Football Association). Onder dit logo staat in het goud Korea. Het uitshirt is net als het thuisshirt in het bezit van alle drie de kleuren van de Zuid-Koreaanse vlag. Het nieuwe Zuid Korea uittenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met daarop bovendien het logo van Nike en de voetbalbond. De kousen zijn geheel wit. Check hieronder de foto's van de nieuwe Zuid Korea uitshirts voor het WK van 2014 en de periode daarna. Deze voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. De shirts zijn dan ook te voorzien van officiële printing van topspelers als Son Heung-Min en Kim Bo-Kyung inclusief 10% korting. Check daar ook de Zuid Korea retro shirts en casual t-shirts van het Aziatische land.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!!!

Zuid Korea Uit 1

Zuid Korea Uit 2

Zuid Korea Uit 3

Zuid Korea Uit 4

Zuid Korea Uit 5

Zuid Korea Uit 6

Zuid Korea Uit 7

Extra informatie


Uiteraard zijn de nieuwe Zuid Korea voetbalshirts  2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Zuid-Korea WK voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele WK 2014 tenue van Zuid-Korea is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's: news.nike.com