Zuid Korea thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Zuid Korea voetbalshirt voor de periode 2020-21 is vandaag officieel gelanceerd door de Zuid Koreaanse voetbalbond en kledingsponsor Nike. Dit gebeurde op een speciaal evenement in New York, waar ook de nieuwe tenues van Nigeria en de Verenigde Staten werden tentoon gesteld. In dit nieuwe tenue de ''Aziatische Tijgers'' de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in de periode 2020-2021. 

Vind je dit voetbalshirt direct super vet? Bestel het exclusief in de officiële NIKE SHOP!

Zuid Korea voetbalshirt en tenue 2020-2021

De nieuwe Zuid Korea voetbalshirts zijn door Nike in zeer nauwe samenwerking met de Zuid Koreaanse voetbalbond ontwikkeld. Nike heeft dit seizoen veel aandacht besteed aan het design van de tenues van landenteams en dat is ook zeker te zien aan het design van het nieuwe Zuid Korea tenue. Het is te hopen dat dit de standaard wordt voor een goed voetbalshirt! Het nieuwe Zuid Korea voetbalshirt is geïnspireerd door de levendige cultuur en de Hallyu. Het Zuid-Korea tenue voor 2020-2021 is een combinatie van rood en fel roze en wordt gekenmerkt door de all-over print van een wapperende vlag, geïnspireerd door de het trigam van de Zuid-Koreaanse vlag. Dit trigram komt ook weer terug in de stijl van de bedrukking van de namen en nummers op de achterkant van het nieuwe Zuid Korea tenue. De bovenkant van het Zuid Korea tenue is roze en dit loopt naar de onderkant van het tenue over in een fel rode kleur. Verder is het Zuid Korea tenue uitgerust met zwarte details. De v-hals van het tenue en de band aan de onderkant van de mouwen zijn zwart. Daarnaast bevatten de tenues aan de zijkanten een zigzag baan. Deze band in de vorm van een bliksemschicht is onderdeel van het nieuwe template van Nike en is ook onderdeel van het nieuwe Nederlands Elftal Euro 2020 voetbalshirt. In deze zwarte band is de tekst: ‘’Daehan Minguk’’ en ‘’Korea’’ verwerkt. De rechterborst van het tenue bevat een zwarte swoosh en de linkerborst is uitgerust met het nieuwe logo van de Zuid Koreaanse voetbalbond. Dit logo wordt gekenmerkt door een rechthoek met in het midden de kop van een tijger. De rechthoek staat symbool voor een voetbalveld en de tijger voor het nationale elftal. In de tijger zijn elf punten verwerkt, als verwijzing naar de formatie van het Zuid Koreaanse voetbalelftal. Bovendien bevat de tijger een aantal v-banen, die weer symbool staan voor het aanvallende voetbal waar het land voor staat.

Het nieuwe Zuid Korea thuistenue wordt compleet gemaakt door een fel rood voetbalbroekje. Het short bevat aan de zijkanten een zwarte taping en op de shorts staan ook weer de logo’s van de voetbalbond en Nike. De kousen van het tenue zijn ook rood en hebben aan de bovenkant een zwarte band. Op het midden van de Zuid Korea voetbalkousen staan in het wit het Nike logo en de naam van het land: KOREA. Uiteraard zijn de nieuwe Zuid-Korea tenues voorzien van de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor een verbeterde vochtafvoer, ventilatie en verkoeling. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Zuid Korea voetbalshirt, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als  Son Heung Min, Lee Seung Woo, Hwang Hee Chan, Hwan Ui-Jo, Ki Sung-Yong en nog meer spelers. Check ook het Zuid Korea uitshirt.

Zuid Korea voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Zuid Korea voetbalshirt van Nike kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 89,95 en dit tenue is hoe dan ook beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze winkel kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je de nieuwe trainingskleding van het elftal. Directe levering gegarandeerd! 

Bestel je Zuid Korea tenue altijd in de officiële NIKE SHOP!

of andere Zuid Korea merchandising in deze winkel! 

 Zuid Korea voetbalshirts 2020-2021

Zuid Korea tenues 2020-2021 Nike