27 februari 2014

Zuid-Korea thuisshirt WK 2014-2015

Het nieuwe Zuid-Korea thuisshirt is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de Zuid Koreaanse voetbalbond. In dit voetbalshirt speelt Zuid-Korea de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2014 in Brazilië en de overige thuiswedstrijden in het Aziatische land gedurende 2014-2015. Tijdens het WK is Zuid-Korea ingedeeld in poule H en strijdt met België, Rusland en Algerije om een plaats in de volgende ronde. Het nieuwe Zuid-Korea voetbalshirt is een combinatie van de innovatieve performance kleding van Nike en de krachtige nationale symbolen van de Zuid-Koreanen. Het nieuwe voetbalshirt straalt de strijdbaarheid van de Koreanen uit en moet ervoor gaan zorgen dat Zuid-Korea gedurende het WK gaat schitteren.

Uiteraard is het voetbalshirt van Zuid-Korea overwegend rood en is voorzien van de zogenaamde Zuid Koreaanse Teageuk in het blauw op de bovenkant van de mouwen, rondom de oksels. Dit zijn de Yin-yang cirkels, afkomstig uit het midden van de Koreaanse vlag. Dit symbool reflecteert de spirit en harmonie van het nationale elftal van Korea. Bovendien geven deze blauwe cirkels het nieuwe voetbalshirt van Zuid-Korea een moderne look. Verder is het nieuwe Zuid Korea voetbalshirt voorzien van een unieke kraag, geïnspireerd door de klassieke Koreaanse kleding. De kraag is namelijk overwegend opstaand en bevat een kleine opening bij de hals. De binnenkant van de kraag is bovendien voorzien van een verwijzing naar de Zuid Koreaanse cultuur. Deze is namelijk voorzien van het Tubon symbool, afkomstig uit de Koreaanse schoonschrijfkunst en de mentaliteit en spirit van het Koreaanse elftal reflecteert, iets waar het land sinds jaar en dag om bekend staat. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het wit en de andere borst is voorzien van het logo van de Zuid Koreaanse voetbalbond KFA (Korean Football Association). Het nieuwe Zuid Korea thuistenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met daarop bovendien het logo van de KFA en Nike. De kousen zijn geheel blauw en voorzien van een witte Nike swoosh. Check hieronder de foto's van de nieuwe Zuid Korea voetbalshirts 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe Zuid-Korea uitshirts, retro shirts, vlaggen en andere Zuid-Korea merchandising. Inclusief officiële printing van sterspelers als Park en Myung-Won Se.

Koop het hier... en geef hieronder je mening

Zuid Korea Thuisshirt 2014-2015

 Zuid -Korea WK 2014 Voetbalshirt

Zuid Korea WK 2014 Thuisshirts NIke

Zuid Korea WK 2014 Voetbalshirt Nike

Extra informatie
Uiteraard zijn de nieuwe Zuid Korea voetbalshirts  2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Zuid-Korea WK voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele WK 2014 tenue van Zuid-Korea is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's: news.nike.com