4 augustus 2016

Zuid Korea Olympische Spelen 2016 voetbalshirts

Nike en de nationale voetbalbond van Zuid-Korea, de Korea Football Association (KFA) hebben speciale voetbalshirts voor de Olympische Spelen van 2016 bekend gemaakt. In deze shirts speelt het nationale elftal van Zuid-Korea alleen tijdens het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Tijdens dit toernooi zijn de Zuid-Koreanen ingedeeld in groep C. Hierin moet het land het opnemen tegen Fiji, Mexico en Duitsland. De nummers één en twee van deze poule gaan door naar de kwartfinale van het toernooi. De nieuwe Zuid-Korea shirts hebben precies hetzelfde design als het thuis- en uitshirt welke de voetballers dragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende 2016-2017.

Er is echter een verschil te vinden op de Olympische Spelen voetbalshirts van Zuid-Korea. Het 'gewone' voetbalshirt bevat op de linkerborst het beroemde federatie logo met daarop een witte tijger. Op de Olympische Spelen shirts is dit logo vervangen door de vlag van Zuid-Korea. De vlag van Zuid-Korea heeft een wit veld met daarop een rood met blauw Yin-Yang-symbool in het centrum en zwarte trigrammen in elke hoek van het witte gebied (kracht, straling, kloof en veld). Verder zijn de shirts hetzelfde. Het Zuid-Korea thuisshirt is overwegend rood en heeft over de voorkant van het shirt een donkerrood streepjes patroon horizontaal over het shirt. Ook bevat dit shit een v-hals en op de rechterborst het Nike swoosh teken. Langs de zijkant van het thuisshirt loopt een blauwe verticale baan. Het Zuid-Korea uitshirt is overwegend wit en is ook voorzien van een streepjesmotief over de voorkant. Ook op het uitshirt is de 'tijger' badge vervangen door de vlag van Zuid-Korea. Check hier meer informatie over de Zuid Korea voetbalshirts voor 2016-2017.

Het nieuwe voetbalshirt van Zuid Korea voor de Olympische Spelen van 2016 is niet te koop, omdat het shirt alleen tijdens dit toernooi gedragen wordt. Wil je het elftal toch aanmoedigen? Check dan de fan t-shirts of goedkope Zuid Korea shirts in deze speciale SHOP! Directe levering!

Zuid -korea -olympische -spelen -shirt -2016