Zuid-Afrika voetbalshirts 2023-2024

De Zuid Afrikaanse voetbalbond en kledingsponsor Le Coq Sportif hebben de nieuwe Zuid-Afrika voetbalshirts 2023-2024 officieel gepresenteerd. In deze tenues speelt het Zuid-Afrikaanse vrouwenvoetbalelftal de WK 2023 wedstrijden en de andere interlands tijdens de periode 2023-2024. In de poulefase van het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw Zeeland speelt het Zuid Afrikaanse vrouwenteam tegen Zweden, Italië en Argentinië in poule G. De nieuwe tenues worden bovendien door het mannenteam van Zuid-Afrika gedragen. Ook dit jaar is Le Coq Sportif weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Zuid Afrika voetbalshirts. Het Franse sportmerk is sinds 2020 de kledingsponsor van ''Bafana Bafana''.

Zuid-Afrika thuisshirt 2023-2024

Het Zuid Afrika thuisshirt 2023-2024 is overwegend geel en bevat een all-over print van diagonale strepen en abstracte vormen. Daarnaast is het thuistenue uitgerust met groene accenten. De ronde hals en de band aan de onderkant van de mouwen zijn groen. Op het midden van de borst prijkt het logo van Le Coq Sportif en de rechterborst is uitgerust met het logo van de Zuid Afrikaanse voetbalbond (SAFA/ South Africa Football Association). De linkerborst bevat het wapen van Zuid Afrika, welke gekenmerkt wordt door de koningsprotea/Protea Cynaroides. Dit is de nationale bloem van Zuid-Afrika. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een geel voetbalbroekje en gele kousen.

Zuid-Afrika uitshirt 2023-2024

Het Zuid Afrika uitshirt 2023-2024 is volledig groen en bevat dezelfde all-over print als het thuisshirt, maar dan in een net iets andere tint groen. De band aan de onderkant van de linkermouw is geel en hetzelfde geldt voor de band op de linkerzijde van het voetbalshirt. Ook dit voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals en alle logo's staan op dezelfde plek als op het thuistenue. Het uittenue wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje en groene kousen. De collectie bevat ook een alternatief uitshirt. Het Zuid-Afrika 3e voetbalshirt 2023-2024 is geïnspireerd door het uitshirt van 1998. Dit voetbalshirt droeg het nationale elftal tijdens het WK voetbal in Frankrijk. Het voetbalshirt is wit en bevat een design van horizontale gouden banen. De linker onderkant bevat een navy blauw vlak met witte lijnen. Dit linkermouw is wit met diagonale navy blauwe lijnen en de mouwen zijn aan de onderkant uitgerust met een Zuid-Afrikaans patroon. De zijkanten van het 3e voetbalshirt bevatten groene meshpanelen en het voetbalshirt bevat een ronde hals in het navy blauw. Het voetbalbroekje van dit tenue is groen en de kousen zijn wit.

De Zuid-Afrika voetbalshirts 2023-2024 kun je vooralsnog nergens bestellen. Ben je op zoek naar andere merchandising van het land, check het in de onderstaande shop! 

Zuid-Afrika voetbalshirts 2023-2024
Zuid-Afrika voetbalshirts 2023-2024
Zuid-Afrika voetbalshirts 2023-2024
Zuid-Afrika voetbalshirts 2023-2024