2 november 2016

Zuid Afrika voetbalshirts 2017

De nieuwe Zuid Afrika voetbalshirts voor 2017 zijn officieel gelanceerd door kledingsponsor Nike en de Zuid Afrikaanse voetbalbond. In deze shirts speelt Bafana Bafana de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in Rusland. Het nationale elftal van Zuid Afrika heeft zich namelijk niet weten te plaatsen voor de Afrika Cup, welke begin 2017 plaats vindt in Gabon. Tijdens de kwalificatie voor het WK is Zuid Afrika ingedeeld in een poule D met Senegal, Burkina Faso en Kaapverdië. De winnaar van deze poule kwalificeert zich voor het WK. Nike en de voetbalbond van het Afrikaanse land hebben tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt en uitshirt gelanceerd. We bespreken ze hieronder.

Zuid Afrika thuis shirt en tenue 2017

Het nieuwe thuisshirt van Zuid Afrika heeft een vrij simpel, maar strak design. Het shirt is overwegend geel met een v-hals. Op het nieuwe shirt zijn ook groene accenten aanwezig. Deze komen terug in de strip aan deĀ  zijkanten van het shirt en in de swoosh van Nike op de rechter borst. Nike verzorgt sinds 2014 de shirts en tenues van Bafana Bafana. Het midden van de borst is uitgerust met het logo van de Zuid Afrikaanse voetbalbond (South African Football Association), SAFA. Op de linker borst prijkt het wapen van het land dat in 2010 het WK nog organiseerde. Dit wapen wordt gekenmerkt door een koningsprotea. Dit is de nationale bloem van het land en daarmee een symbool. Het nieuwe thuistenue van Zuid Afrika wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje met aan de zijkanten een gele strip. Op de shorts staan ook de logo's van de bond en Nike. De kousen zijn overwegend geel en bevatten een groene swoosh van Nike met aan de achterkant flitsende groene strepen.

Zuid Afrika uit shirt en tenue 2017

Het nieuwe Zuid Afrika uitshirt voor 2017 is geheel groen en heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Dit betekent dat het uitshirt aan de zijkanten een gele strip bevat en het shirt ook is uitgerust met een v-hals. De logo's van Nike en de voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuisshirt, evenals het symbool van het land. Dit tenue wordt gecompleteerd door een geel voetbalbroekje en groene kousen.

Check hieronder de foto's van de nieuwe Zuid Afrika tenues voor 2017/2018. Zoals alle tenues van Nike zijn ook deze tenues uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat spelers hierin optimaal kunnen presteren. In de nieuwe shirts schitteren sterren als Thsabalala, Mokotjo, Dolly, Serero, Fruman en Lars Veldwijk!

Zuid Afrika shirt kopen

Het nieuwe Zuid Afrika shirt en tenue kan je vooralsnog nergens kopen. Check andere Zuid Afrika merchandising en tenues in deze SHOP!

of check unieke Zuid Afrika retro shirts in deze vintage winkel.

Zuid -afrika -voetbalshirt -2017

Zuid -afrika -uit -shirt -2017