2 mei 2018

Zuid Afrika uitshirt 2018-2019

Vandaag is het nieuwe uitshirt van Zuid Afrika officieel gelanceerd. Het nieuwe shirt van Bafana Bafana heeft een erg flitsend design gekregen van kledingsponsor Nike. Helaas gaan we het nieuwe uitshirt van de zomer niet terug zien in Rusland. Zuid Afrika heeft zich namelijk niet weten te plaatsen voor het WK voetbal. In een poule met Senegal, Burkina Faso en Kaapverdië eindigde het team van de toenmalige bondscoach Ephraim Mashaba op de laatste plaats. Wel is het nieuwe uitshirt van Zuid Afrika te zien tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden voor de Afrika Cup van 2019. Tijdens deze kwalificatie neemt het team, met onder anderen oud Feyenoorder Kermit Erasmus, het op tegen Libië, Nigeria en Seychellen. Ben jij nieuwsgierig naar het nieuwe uitshirt van Zuid Afrika? Check de details hieronder!

Zuid Afrika uit shirt en tenue 2018-2019

Verantwoordelijk voor het design van het nieuwe uitshirt van Zuid Afrika is Nike. Nike heeft weer een schitterend, flitsend en opvallend shirt voor het land gelanceerd. Dit feestelijke ontwerp past natuurlijk goed bij het land. Net als afgelopen seizoen is de basiskleur van het nieuwe uitshirt groen. Over het shirt heen loopt een gave all-over print van verschillende horizontale groenen lijnen. De kleuren van de lijnen zijn in verschillende tinten groen. Ook de diktes van de lijnen uit het patroon verschillen. De kraag van het shirt is hetzelfde als van het Nike Aeroswift Vapor template. Deze kraag is te herkennen aan het feit dat hij diagonaal begint maar uiteindelijk recht eindigt. Ook bevat de kraag een gele strip. Deze loopt door op de achterkant van het shirt. Op de rechterkant van de borst is het logo van Nike te zien. De bekende swoosh is geel van kleur. Sinds 2014 is Nike de trotste sponsor van het Afrikaanse land. In het midden op de borst prijkt het logo van de Zuid Afrikaanse voetbalbond. Het Zuid Afrikaanse voetbal kent vele successen in de geschiedenis. Maar misschien was de organisatie van het WK in 2010 wel het grootste succes van het land. Dit was het eerste WK ooit in Afrika. Op sportief gebied is de Afrika Cup van 1996 het grootste succes van het land. Bafana Bafana won dit eindtoernooi namelijk. De finale werd gespeeld tegen Tunesië en Mark Williams was de grote man van het Zuid Afrikaanse elftal en nam beide doelpunten in de finale (2-0) voor zijn rekening. Op de linkerkant van de borst is het wapen van het land te zien. Dit wapen wordt gekenmerkt door een koningsprotea. Dit is de nationale bloem van Zuid Afrika. Op dit moment is de kwalificatie voor de Afrika Cup net gestart. Eén wedstrijd is er gespeeld en deze speelde Zuid Afrika tegen Nigeria. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. De goals werden gemaakt door Rantie en Tau. Het nieuwe uittenue van Zuid Afrika wordt gecompleteerd door een gele voetbalbroek en groene voetbalkousen. Net zoals bij alle shirt van Nike wordt ook bij dit nieuwe uitshirt van Zuid Afrika gebruik gemaakt van de Nike Dri Fit technologie. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie tijdens de wedstrijden, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check ook de blog over het Zuid Afrika thuisshirt 2018-2019, dat gedragen gaat worden door onder anderen: Lars Veldwijk, Tshabalala, Mokotjo en al hun Zuid Afrikaanse teamgenoten.

Zuid Afrika voetbalshirt kopen

Helaas is op dit moment het nieuwe uitshirt van Zuid Afrika nog niet te koop. Wel kunt u in DEZE WEBSHOP verschillende Zuid Afrika van merchandise bestellen. Directe levering gegarandeerd!

Voor retro shirts van het Afrikaanse land check deze ONLINE WINKEL