Zuid-Afrika thuisshirt 2018-2019

De nationale bond van Zuid-Afrika heeft vandaag in samenwerking met Nike het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2018-2019 gelanceerd. Helaas gaan we Zuid-Afrika niet zien op het aankomende WK in Rusland. Zuid-Afrika speelde een erg teleurstellende WK-kwalificatie en eindigde op een laatste plaats in een poule met Senegal, Burkina Faso en Kaapverdië. Het shirt gaan we natuurlijk wel zien tijdens de thuiswedstrijden voor kwalificatie voor de Afrika Cup. Tijdens deze kwalificatie neemt de Zuid-Afrikaanse selectie het op tegen Libië, Nigeria en Seychellen. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe thuisshirt van Zuid-Afrika? Check de details hieronder!

Zuid-Afrika thuis shirt en tenue 2018-2019

Het thuisshirt van Zuid-Afrika is al vele jaren versierd met groene en gele accenten. Ook dit jaar is het shirt weer ontworpen in deze kleurencombinatie. De basis van het shirt is geel. De kraag is van het shirt is een diepe V-hals , versierd met een sierlijk groen randje. En dan komt het meest sierlijke deel van het shirt, de mouwen. Deze zijn namelijk geel, versierd met groene banen. Deze banen hebben verschillende diktes. Dit zorgt voor een erg flitsend en snel design van het shirt van de ‘’Bafana Bafana’’ selectie. Op de rechterkant van de borst is het logo van Nike te zien. Nike is al de trotste kledingsponsor van het Afrikaanse land sinds 2014. In het midden op de borst staat het logo van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond. De selectie van Zuid-Afrika heeft al drie keer meegedaan aan een het WK. Helaas overleefde het land nog nooit de poule fase. In de Afrika Cup haalt het land over het algemeen betere resultaten, met als uitschieter natuurlijk de winst van het toernooi in 1996. Opvallend aan de eindtoernooien die het Afrikaanse land gespeeld heeft is de Gold Cup van 2005. De Gold Cup is namelijk een toernooi voor landen uit Centraal en Noord-Amerika. Echter werden in 2005 Zuid-Afrika en Colombia uitgenodigd om ook deel te nemen aan dit toernooi. Zuid-Afrika haalde dat jaar de kwartfinale.

Op de linkerkant van de borst staat nog een tweede logo van Zuid-Afrika. Een ander detail is te vinden aan de binnenkant van de hals. Hier bevindt zich een dunne, groene strip. Net zoals bij alle shirts van Nike wordt ook bij dit nieuwe thuisshirt van Zuid-Afrika gebruik gemaakt van de Nike Dri Fit technologie. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie tijdens de wedstrijden, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Het tenue van het Afrikaanse land wordt gecompleteerd door een geel voetbalbroekje en groene voetbalkousen. Een nieuwe technologie die gebruikt wordt door Nike is dat er geen naden gebruikt worden bij de broeken. Hierdoor hebben de spelers van Zuid-Afrika meer bewegingsvrijheid tijdens de wedstrijden.

Zuid-Afrika voetbalshirt kopen

Op dit moment is het nieuwe thuisshirt van Zuid-Afrika nog niet te koop in Europa. Wanneer dit wel zo is ben je er als eerste bij in de onderstaande webshop. De prijs van het tenue voor volwassenen is € 84,95 en voor kinderen € 69,95. In deze winkel is het ook mogelijk om vele andere fan producten te bestellen van de Bafana Bafana. Bekijk het overzicht van de beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Zuid-Afrika fan artikelen in DEZE WINKEL