Le Coq Sportif kledingsponsor Zuid Afrika vanaf zomer 2020

Vanaf 1 juni 2020 is Le Coq Sportif de nieuwe kledingsponsor van het Zuid Afrikaanse voetbalelftal. Dit betekent dat het logo van Nike vanaf deze datum niet meer te zien zal zijn op de tenues van ''Bafana Bafana.'' Het Amerikaanse sportmerk was sinds 2014 de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal van Zuid-Afrika en de vertegenwoordigende elftallen. Daar komt nu een eind aan.

Le Coq Sportif en de Zuid Afrikaanse voetbalbond tekenden namelijk een contract voor de duur van vijf seizoenen. Dit verbindt beide partijen aan elkaar tot de zomer van 2025. Het Franse sportmerk verzorgt momenteel ook de voetbalshirts van Kameroen, Saint Etienne en Fiorentina. In Zuid Afrika is het merk bovendien kledingsponsor van Stellenbosch FC.

Uiteraard reageren beide partijen blij op de deal. Le Coq Sportif Zuid Afrika directeur Roger Noades reageert: ''We zijn erg verheugd met deze samenwerking. We hebben een deal voor vijf jaar getekend en deze gaat in op 1 juni. Echter door het coronavirus weten wij niet wanneer de spelers van Zuid Afrika voor het eerst te zien zijn in de tenues van Le Coq Sportif. We geloven erin dat we met een beetje Franse flair het nationale elftal op een hoger niveau kunnen brengen. Le Coq Sportif is één van de oudste sportmerken ter wereld. We bestaan al sinds 1882 en staan bekend om onze heritage. We weten ook precies waar de fans van houden. Zuid Afrikanen houden van voetbal en wij willen dat met Le Coq Sportif gaan ondersteunen. We gaan voor een goede relatie met de Zuid Afrikaanse voetbalbond (de SAFA), met Bafana Bafana en met de Bayana (het vrouwenelftal).''

We verwachten dat de Zuid Afrika voetbalshirts van Le Coq Sportif ergens medio juni worden gelanceerd. Dan hebben we in ieder geval meer nieuws. Check hieronder bovendien een overzicht van alle kledingsponsor in de historie van het nationale voetbalelftal.

Op zoek naar een voetbalshirt of goedkoop t-shirt van Bafana Bafana? Bestel het exclusief in deze SHOP! 

Alle kledingsponsoren Zuid Afrika

Periode Merk
1992-1998 Kappa
1998-2010 adidas
2011-2013 Puma
2014-2020 Nike
2020-2025 Le Coq Sportif