15 december 2016

Young Boys Bern retro voetbalshirt 1985-1986

RETRO NIEUWS! Het Nederlandse merk COPA Football is namelijk ook een samenwerking aangegaan met een club uit de Zwitserse Super League. Deze week presenteerde het merk namelijk een speciaal retro voetbalshirt van Young Boys. Waar het merk in november en december al een uitgebreide collectie van AS Roma en Inter Milan retro shirts en jacks lanceerde, valt nu de beurt aan Young Boys uit Bern. Het nieuwste COPA Young Boys Bern shirt is gebaseerd op het voetbalshirt van het seizoen 1985-1986. We bespreken hieronder allereerst het hoe en waarom het shirt nu juist is gebaseerd op het shirt van dat seizoen en bespreken daarna het design van het nieuwe retro voetbalshirt van de huidige nummer twee van de Zwitserse Raiffeisen Super League.

Nu al fan van dit shirt? Scoor het Young Boys Bern voetbalshirt in deze shop!

Young -boys -retro -shirt -1985-1986Young Boys retro shirt 1985-1986

De betekenis van het Young Boys Bern voetbalshirt start eigenlijk in 1984. Destijds deed de Poolse trainer Aleksander Mandziara zijn intrede bij de club. De trainer moest de club terug brengen naar de top van het Zwitserse voetbal. De club hunkerde naar successen. De laatste titel van de club stamde van 1960. Tijdens de jaren '50 was de club overigens wel succesvol. Ook in 1957, 1958 en 1959 werd de club kampioen van Zwitserland. Het tweede seizoen onder leiding van Madziara begonnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Hoewel de club ten tijde van de winterstop op een vijfde plek stond, begon het pas echt te draaien toen de Zweedse international en middenvelder Robert Prytz werd aangetrokken. Samen met Georges Bregy maakte de Zweedsee furore op het middenveld van de Zwitsers en zorgden zij voor aanvoer naar de Deense spits Lars Lunde. De achtervolging op nummer één Neuchatel Xamax werd ingezet en bereikte haar climax in een onderling duel. Dit onderlinge duel werd door Young Boys met 4-1 gewonnen, waardoor Young Boys voor het eerst in 26 jaar kampioen werd van Zwitserland. Het seizoen erop werden zowel de Zwitserse Supercup en de beker gewonnen. Bovendien werd de kwartfinale van de UEFA Cup behaald. Daarna lukte het de club helaas nooit meer op nationaal of internationaal niveau een prijs te winnen.

Het nieuwe Young Boys Bern retro shirt heeft hetzelfde design als het voetbalshirt van destijds. Tijdens het seizoen 1985-1986 was PUMA nog kledingsponsor van de club. Het shirt wordt gekenmerkt door de verticale gele banen over het shirt, waarvan er een aantal een glimmend effect hebben. Verder is het shirt uitgerust met zwarte mouwen en bevat het shirt een zwarte v-hals. De linker borst is uitgerust met het vintage logo van de club en op het midden en de achterkant van het shirt staat de hoofdsponsor van destijds: AIWA. Zoals we gewend zijn van COPA wordt het nieuwe retro voetbalshirt van de club geleverd in een luxe cadeaubox van het merk. Op deze cadeaubox staat ook het logo van de club. Check hieronder de foto's.

Young Boys retro voetbalshirt kopen

Het nieuwe Young Boys Bern retro shirt van 1985-1986 kan je per direct kopen in de onderstaande shop. De prijs van het shirt is € 59,95 en is alleen beschikbaar voor volwassenen. Wil je andere retro shirts van legendarische clubs kopen? Dan ben je in de onderstaande shop ook aan het juiste adres!

Scoor in deze SHOP het nieuwste Young Boys BERN retro shirt! 

Young -boys -retro -voetbalshirt -1986