14 maart 2023

BSC Young Boys voetbalshirt 125 jarig bestaan

De Zwitserse voetbalclub BSC Young Boys en kledingsponsor Nike hebben vandaag een speciaal voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan van de club gelanceerd. De Zwitserse voetbalclub uit Bern werd op 14 maart 1898 opgericht en bestaat vandaag dus exact 125 jaar. Het jubileum voetbalshirt wordt door BSC Young Boys waarschijnlijk eenmalig gedragen tijdens de wedstrijd tegen FC Basel komend weekend. Nike is verantwoordelijk voor het design en de productie van het BSC Young Boys 125th Anniversary voetbalshirt. Het Amerikaanse sportmerk is al sinds 2015 de kledingsponsor van de vijftienvoudigĀ kampioen van Zwitserland.

Het Nike x BSC Young Boys voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan heeft een speciaal design. Het voetbalshirt is zwart en bevat een design van drie verticale gouden ''kettingen'' op de voorzijde van het voetbalshirt. Deze helixstrepen vervagen naar de onderkant van het voetbalshirt en staan symbool voor het DNA van de Zwitserse voetbalclub. Het voetbalshirt heeft verder alle kenmerken van het Nike Dri Fit ADV template. Dit betekent dat de bovenkant van het voetbalshirt is uitgerust met een design van golven en ruiten. Bovendien bevat het voetbalshirt een ronde hals. Alle details en logo's op het BSC Young Boys jubileum voetbalshirt zijn ook goud. De linkerborst bevat het clublogo in het goud en de andere borst het logo van Nike. Dit betreft een speciaal Nike logo. De swoosh van het Amerikaanse sportmerk is bijna niet zichtbaar en is zwart. Daar bovenop staat in een sierlijk lettertype het woordmerk van Nike. Hoofdsponsor Plus500 staat in het zwart/goud op het midden van het tenue en op de mouwen staat het logo van subsponsor WEFOX. Het tenue bevat ook nog een aantal verwijzingen naar het jubileum. In de nek op de achterzijde van het tenue staan de jaartallen 1898 en 2023, terwijl de rechtermouw een speciale badge bevat met daarin dezelfde jaartallen, de initialen van de club en het getal 125. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met gouden accenten.

Zoals alle Nike voetbalshirts zijn deze BSC Young Boys voetbalshirts uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem is in de stof (100% polyester) van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Het BSC Young Boys voetbalshirt ter ere van het 125 jarig bestaan kun je alleen bestellen in de officiƫle clubshop van de Zwitserse voetbalclub. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts? Check het dan in deze fanshop!

BSC Young Boys voetbalshirt 125 jarig bestaan

BSC Young Boys voetbalshirt 125 jarig bestaan

BSC Young Boys voetbalshirt 125 jarig bestaan

BSC Young Boys voetbalshirt 125 jarig bestaan