VVV Venlo retro voetbalshirt jaren 70

COPA Football is opnieuw in zee gegaan met een Nederlands profclub. Na voor clubs als Feyenoord, FC Groningen, NAC Breda en FC Utrecht al retro shirts te hebben gelanceerd, heeft het retro voetbalmerk nu ook een speciaal retro shirt van VVV uitgebracht. Dit gloednieuwe retro shirt van de Limburgers is geïnspireerd door een voetbalshirt van de club in een periode waarin de club nog de naam FC VVV had, namelijk het shirt van het seizoen 1978-1979.

FC VVV retro voetbalshirt 1978-1979

Het seizoen 1978-1979 was het seizoen waarin de ambitieuze coach Hans Croon bij VVV aan het roer stond. De in Oost Indië geboren trainer en voormalig voetballer van DWS )(Amsterdam) won twee seizoenen daarvoor met Anderlecht de Europa Cup II. In de finale van het toernooi van 1976 versloeg Anderlecht West Ham United met 4-2 in het Heizelstadion in Brussel door twee doelpunten van Rensenbrink en twee van Van der Elst. Na het winnen van de Europa Cup maakte Croon de overstap naar NEC en in 1978 vertrok hij naar FC VVV. De verwachtingen bij de trainer waren hooggespannen, zij het wel dat de trainer sterspeler Dick Advocaat moest missen. Hij maakte in 1978 de overstap naar de Amerikaanse club Chicago Sting. Spelers die in dit seizoen bij FC VVV speelden waren onder andere Van Albert van der Weide, Frans Nijssen, Mikan Jovanovic en Ger van Rosmalen. Hoewel het seizoen goed begonnen werd, degradeerde VVV na drie seizoenen Eredivisie naar de Eerste Divisie. Croon maakte dit al niet meer mee. De trainer werd in de winterstop ontslagen door de club. Later zou trainer ervan beschuldigd zijn dat hij destijds spelers van de Venlose club zou hebben aangezet tot dopinggebruik. Dit is echter nooit bewezen. Het seizoen 1978-1979 eindigde tragisch voor VVV, maar ook aan het leven van de trainer kwam abrupt aan een einde. Croon overleed in 1985 op slechts 48 jarige leeftijd in Rotterdam aan de gevolgen van een auto-ongeluk.

Momenteel speelt VVV Venlo altijd in een geel voetbalshirt met iconische v-baan. Dat was in de jaren '70 en '80 wel anders. In deze periode hadden de Venlonaren vaak een rood/wit voetbalshirt. In het seizoen 1978-1979 was het voetbalshirt van FC VVV ook geheel rood met details uit de kleuren van de Nederlandse vlag. Zo was de V-hals rood/wit/blauw en gold dit ook voor de bies aan de onderkant van de mouwen. Het logo van de club stond destijds pontificaal op het midden van het tenue. Al deze elementen zijn ook weer te vinden in het COPA Football FC VVV retro voetbalshirt van de jaren '70. Het shirt is gemaakt van een combinatie van polyester en katoen en wordt geleverd in een luxe cadeaubox. Van het shirt zijn er namelijk slechts 150 exemplaren geproduceerd. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het retro shirt.

VVV Venlo retro voetbalshirt kopen

Het FC VVV retro voetbalshirt van COPA Football kun je vanaf nu exclusief bestellen in de onderstaande shops. De prijs van het voetbalshirt is € 59,95 en het is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze webwinkel kun je het retro shirt van VVV ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt een speciale retro bedrukking gebruikt. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het FC VVV retro shirt exclusief in deze SHOP!