17 februari 2015

Verenigde Staten uitshirt 2015-2016

Het nieuwe uitshirt van de Verenigde Staten is vandaag officieel gepresenteerd door teamkledingsponsor Nike en de voetbalbond van de Verenigde Staten US Soccer. Het nationale vrouwenelftal van de Verenigde Staten zal voor het eerst met dit nieuwe uitshirt te zien zijn tijdens de Algarve Cup, welke plaatst vindt van 4 maart tot 11 maart 2015. Het mannenelftal van de Verenigde Staten speelt voor het eerst in het uitshirt tijdens de wedstrijd tegen Zwitserland op 25 maart. Daarnaast zullen beide elftallen te zien zijn in het shirt tijdens de overige uitwedstrijden van de Verenigde Staten gedurende 2015-2016. Eerder lekte het nieuwe uitshirt van de Verenigde Staten al uit. Dit blijkt nu ook daadwerkelijk het nieuwe design van het shirt te worden. Het uitshirt is overwegend blauw en wordt gekenmerkt door de verschillende flitsende strepen in verschillende tinten blauw over het gehele shirt. Deze strepen zorgen ervoor dat het erop lijkt dat het nieuwe uitshirt constant beweegt. Dit patroon start aan de bovenkant van het shirt in het wit en gaat naar de onderkant over in een steeds donkerdere kleur blauw, waarbij de onderkant van het shirt geheel navy blauw is. De zijkanten van het shirt zijn voorzien van een witte strip, welke ook doorlopen over de shorts van het nieuwe uittenue van de Verenigde Staten. Wanneer spelers in beweging of actie zijn, accentueert deze witte baan de contouren van de lichaam van de spelers en daarmee de snelheid van de spelers.

Verder is het nieuwe uitshirt voorzien van een strakke v-hals met aan de bovenkant een kleine rode driehoek. Hiermee zijn alle kleuren van de vlag van de Verenigde Staten vertegenwoordigd in het nieuwe uitshirt van de VS. Een ander detail is aan de binnenkant van de kraag te vinden. Hierin is namelijk een driehoek afgebeeld met daarin dertien witte en dertien rode horizontale banen, welke de voormalige kolonie├źn van de Verenigde Staten moeten voorstellen en welke de eerste dertien staten van de Verenigde Staten van Amerika vormden. De linker borst is verder voorzien van het embleem van de voetbalbond en op de andere borst staat de swoosh van Nike in het wit. De namen en nummers van de spelers op de achterkant van de voetbalshirts hebben een speciaal design. Het font hiervan is namelijk afkomstig van de collegegerelateerde sporten in de Verenigde Staten. Het nieuwe Verenigde Staten uittenue 2015-2016 wordt gecompleteerd door een navy blauw voetbalbroekje. Deze kleur komt overeen met de onderkant van het uitshirt. Verder bevat het broekje een witte strip aan de zijkanten en staan ook de logo's van de voetbalbond en Nike op de shorts. De kousen zijn ook overwegend blauw en hebben bij het vrouwenelftal flitsende driehoeken op de sokken. Bij het mannenelftal is dit niet het geval. Check hieronder de foto's van het nieuwe Verenigde Staten uitshirt. Dit voetbalshirt kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals het nieuwe thuisshirt, retro shirt en Verenigde Staten t-shirts!

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

VS Uitshirt 2015-2016

Verenigde -staten -uitshirt -2015 (1)

Verenigde Staten Uitshirt 2015-2016

Dempsey Verenigde Staten Uitshirt 2015-2016

Extra informatie
De Verenigde Staten voetbalshirts zijn uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van de Verenigde Staten coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van de Verenigde Staten is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!


Bron foto's:
news.nike.com