24 maart 2016

Uruguay uitshirt 2016-2017

Het nieuwe uitshirt van Uruguay voor de periode 2016-2017 is vandaag officieel gelanceerd door de voetbalbond en kledingsponsor Puma. In dit shirt speelt het nationale elftal niet alleen de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in Rusland, maar ook de uitwedstrijden tijdens de Copa America van 2016. Deze zogenaamde Copa America Centenario vindt dit jaar voor het eerst in de geschiedenis buiten Zuid Amerika plaats, omdat het de honderdste editie van het toernooi betreft. Het toernooi wordt in juni en juli 2016 gehouden in de Verenigde Staten. Rond mei zal Uruguay voor het eerst te zien zijn in het nieuwe uitshirt, welke geheel in stijl is van de vlag van het land. We bespreken het design hieronder.

Uruguay uittenue 2016-2017

Het Uruguay Copa America Centenario 2016 uitshirt is zoals altijd overwegend wit en bevat dit jaar verschillende licht blauwe accenten. Deze licht blauwe accenten komen allereerst terug in de brede licht blauwe strip over de schouders en mouwen. Deze brede strip wordt geflankeerd door een subtielere gouden lijn. De licht blauwe kleur komt ook terug in vier horizontale banen aan de onderkant van het shirt, welke een verwijzing zijn naar banen van de vlag van het land. Verder bevat het shirt van Uruguay een ronde hals of crew neck, welke aan de binnenkant een gouden lijn bevat en een afbeelding van de iconische zon en bovendien wapen van het land: La Celeste. Kledingsponsor staat met het logo zowel op de rechter borst van het voetbalshirts als op de mouwen. De linker borst bevat het logo van de voetbalbond van het land AUF (Asociación Uruguaya de Fútbol). In dit logo zijn vier sterren verwerkt. Twee van deze sterren verwijzen naar de gewonnen WK's van 1930 en 1950 en de andere sterren verwijzen naar het twee keer winnen van de Olympische Spelen in 1924 en 1928. Het nieuwe uittenue wordt gecompleteerd door een wit short met aan de zijkanten een brede licht blauwe strip. Ook de logo's van het land en de Duitse kledingsponsor staan op het voetbalbroekje. De kousen van het nieuwe tenue van Uruguay zijn overwegend wit met aan de bovenkant een licht blauwe band. Op het midden van de sokken staat de Puma cat. Check hieronder de foto's van het nieuwe Uruguay uitshirt, waarin sterren als Suarez, Cavani, Muslera en Godin schitteren tijdens de periode 2016-2017. Check ook het design van het nieuwe Uruguay thuisshirt. De nieuwste Puma zijn uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke ervoor zorgt dat de sterren van het elftal optimaal kunnen presteren door het vochtafstotende en ventilerende effect. Check ook het nieuwste Uruguay thuisshirt voor 2016-2017.

Uruguay voetbalshirt kopen

Het Uruguay uitshirt kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops. De prijs van het voetbalshirt voor KIDS is € 70,- en voor volwassenen € 80,-. In deze shops kan je het shirt ook laten bedrukken met de officiële Puma printing van jouw favoriete speler. Dit betreft dezelfde bedrukking die de spelers van het elftal ook op het shirt dragen en bestaat uit een borstnummer, rugnummer en de naam. Wil je goedkopere Uruguay t-shirts, retro shirts of trainingskleding kopen? Of de prijzen van de producten vergelijken? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending.

Koop het nieuwe uitshirt in de officiële Uruguay shop
Uruguay -uitshirts -2016-2017

Uruguay -uitshirt -2016-2017