24 maart 2016

Uruguay thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Uruguay voetbalshirt voor 2016-2017 is vandag officieel gelanceerd door de voetbalbond en Puma. In dit shirt speelt het nationale elftal van Uruguay de Copa America Centenario 2016 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende het komende seizoen. De Copa America viert dit jaar haar 100 jarig bestaan en om die reden vindt het toernooi plaats in de Verenigde Staten en doen er een aantal landen als gastland aan het toernooi mee. Uruguay strijdt in poule C met Venezuela, Jamaica en Mexico om een plek in de volgende ronde. Het nieuwe thuisshirt wordt voor het eerst gedragen in de kwalificatiewedstrijden voor het WK eind maart. We bespreken hieronder het design van het nieuwe voetbalshirt.

Uruguay thuis shirt en tenue 2016-2017

Het Uruguay thuisshirt is zoals altijd overwegend licht blauw en wordt gekenmerkt door de dunne horizontale strepen over het shirt. Verder bevat het voetbalshirt een watermerk van de iconische zon (''the sun of May'') over de voorkant van het voetbalshirt. Het Uruguay shirt is verder uitgerust met een strakke crew neck (ronde hals) en over de mouwen loopt een brede zwarte strip. De binnenkant van de kraag bevat een gouden strip met daaronder een afbeelding van de Uruguayaanse zon (La Celeste). Puma is kledingsponsor van het nationale elftal van het land en staat zowel op de rechter borst als op de mouwen. De linker borst bevat het logo van de voetbalbond van Uruguay: AUF (Asociación Uruguaya de Fútbol). In dit logo zijn vier sterren verwerkt. Twee van deze sterren verwijzen naar de gewonnen WK's van 1930 en 1950 en de andere sterren verwijzen naar het twee keer winnen van de Olympische Spelen in 1924 en 1928. Het nieuwe Uruguay thuistenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met licht blauwe details. Bovendien zijn de logo's van de voetbalbond en Puma op de shorts aanwezig. De kousen van het nieuwe Uruguay tenue zijn overwegend licht blauw met zwarte details. Check hieronder de foto's van het nieuwe Uruguay voetbalshirt, waarin sterren als Suarez, Cavani, Pereiro, Muslera, en Godin schitteren tijdens de periode 2016-2017. Check ook het design van het nieuwe Uruguay uitshirt. De nieuwste voetbalshirts van het Zuid Amerikaanse land zijn uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke ervoor zorgt dat de sterren van het elftal optimaal kunnen presteren door het vochtafstotende en ventilerende effect. 

Uruguay voetbalshirt kopen

Het nieuwe Uruguay voetbalshirt kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops. De prijs van het voetbalshirt voor KIDS is € 70,- en voor volwassenen € 80,-. In deze shops kan je het thuisshirt van Uruguay ook laten bedrukken met de officiële Puma printing van jouw favoriete speler. Dit betreft dezelfde bedrukking die de spelers van het elftal ook op het shirt dragen en bestaat uit een borstnummer, rugnummer en de naam. Wil je goedkopere Uruguay producten of de prijzen van de producten vergelijken? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending.

Koop het nieuwe shirt in de officiële Uruguay shop

Uruguay -thuisshirt -2016-2017

Uruguay -voetbalshirt -copa -america -centenario -2016

Uruguay -thuistenue -2016-2017