Na de Euro 2012 adidas Originals collectie heeft adidas Originals dit seizoen ook een unieke collectie retro shirts gelanceerd! Daartoe behoren onder andere de retro shirts van AC Milan, Real Madrid en Chelsea, alsook track jackets van deze club. In dit artikel lichten we er een paar uit, omdat het zeker voor de vintage en voetbalshirts liefhebber een verademing is dat Adidas deze collectie heeft gelanceerd.

We beginnen met het Real Madrid adidas Originals vintage shirt. Dit retro shirt is volledig maagdelijk wit en gebaseerd op de voetbalshirts van Real Madrid in de jaren '50 en '60. In dit shirt won Real Madrid vijf keer op rij de Europa Cup I van 1956 tot 1960 Sterspelers in die tijd bij de club waren Alfredo Di Stéfano, Francisco Gento en Ferenc Puskás. In 1961 was aartsrivaal FC Barcelona de eerste club die de Madrilenen wist te verslaan in de Europa Cup. In 1966 volgde desondanks een zesde Europa Cup I voor Real Madrid ten koste van Partizan Belgrado. Het retro shirt van Real Madrid wordt afgemaakt door de adidas trefoil op de rechter borst en het logo van de Koninklijke op de linker borst.

Real Madrid retro adidas Originals shirt

Adidas heeft zelfs twee vintage shirts van AC Milan gelanceerd. Het ene shirt is gebaseerd op de AC Milan thuisshirt uit de jaren '60 en '70 en het andere shirt is gebaseerd op het thuisshirt.  Ook Associazione Calcio Milan kende destijds een glorieperiode. Hoewel de Europacup I finale in 1959 nog werd verloren van Real, won de club de voorloper van de Champions League in 1963 en 1969. De laatste ten koste van Ajax. Het adidas Originals longsleeve AC Milan shirt wordt uiteraard gekenmerkt door de Rossoneri banen over het shirt. Dit shirt wordt afgemaakt door het gouden adidas Originals embleem en het AC Milan logo op de borst. Sinds de jaren '60 is het AC Milan uitshirt al wit, zo ook het door adidas Originals gelanceerde uitshirt. Deze is voorzien van een V-hals in de clubkleuren van de plaatselijke AC. Ook de mouwen hebben dit design. De AC Milan retro collectie wordt gecompleteerd door een track jacket geheel in stijl van de Rossoneri.

AC Milan track jacket adi Originals

Ook Chelsea mag niet ontbreken in de collectie. Het Chelsea retro shirt van adidas Originals is gebaseerd op de voetbalshirts uit de jaren '50. Destijds werden de blauwe shirts van Chelsea gekenmerkt door de witte retro kraag. Ook het retro shirt van adidas bevat een witte retro kraag met daaronder een V-design. Dit shirt wordt afgemaakt door het authentieke Chelsea logo en de adidas trefoil op de borst. Het track jacket heeft vrijwel hetzelfde design als het shirt en bevat een hoge kraag.


Chelsea adidas Originals shirt

Wij kunnen maar niet vaak genoeg benadrukken hoe cool het is dat merken retro voetbalshirts lanceren, te meer als deze nostalgie uitstralen! En dat doet de nieuwe adidas Originals collectie! Wij zeggen: Uitbreiden maarrrr! Verschillende Nederlandse voetbalclubs hebben in de jaren '70, '80 en '90 met de adidas trefoil op de borst gespeeld. Wij zien graag dat we de glorietijden van het Nederlandse voetbal ook in deze voetbalshirts kunnen herbeleven. Nostalgie! Daar houden we van!