Nike Flight Elite voetbal bevat Aerowsculpt technologie

Vanaf het seizoen 2020-2021 hebben de officiële wedstrijdballen van Nike een nieuwe naam: de Flight Elite voetbal. Dit maakte Nike vandaag middels een persbericht bekend: ''IT ALL STARTS WITH LOVE A BALL. TRUE FLIGHT. TRUE BALL. THE NEW NIKE FLIGHT BALL.'' Nike is onder andere official supplier van de officiële Serie A voetbal en de Premier League voetbal, welke dus respectievelijk de naam Serie A Flight Elite voetbal 2020-2021 en Premier League Flight Elite voetbal 2020-2021 genoemd worden. De nieuwe wedstrijdballen hebben een nieuwe naam, omdat Nike een geheel nieuwe technologie toegepast heeft in de officiële wedstrijdballen. Dat leggen we natuurlijk even uit.

De nieuwe Nike Flight Elite voetbal is de uitkomst van 8 jaar onderzoek en meer dan 1700 uur testen. De nieuwe Nike ballen bevatten een technologie, waardoor de vlucht van de bal nog beter/consistenter is dan voorheen is dan voorheen. De bal bevat namelijk voorgevormde groeven en een 3D geprint inkt, waardoor de vlucht van de bal door de lucht nog beter gefinetuned is en de bal ook daadwerkelijk terecht komt (uiteraard met een beetje techniek) waar de spelers willen. Nike heeft vandaag een draft van het design van de nieuwe Flight Elite voetbal uitgebracht. Deze is wit met een zwarte swoosh met daarin dunne blauwe lijnen en in het zwart een print van een tekst.

De voorgevormde groeven van de Nike Aerowsculpt technologie verstoren de luchtstroom rondom de bal, met als gevolg dat de bal minder weerstand heeft en een stabielere vlucht. Hierdoor heeft de bal in termen van aerodynamica een 30% betrouwbaardere vlucht dan de vorige editie van de officiële Nike voetbal, de Merlin bal. De nieuwe wedstrijdballen van Nike zijn daarnaast komend seizoen weer voorzien van een extra laagje, welke de Nike All Conditions Control (ACC) technologie genoemd wordt. Deze technologie zorgt ervoor dat de bal zowel in natte als in droge weersomstandigheden dezelfde kenmerken/vlucht heeft. De bal bestaat verder uit vier panels, waardoor je nog krachtiger de bal kunt schieten. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Nike Elite Flight voetbal. Zodra het design van de Serie A en Premier League voetbal 2020-2021 bekend gemaakt worden hebben we weer nieuws!

Bestel je officiële Nike voetbal altijd in deze SHOP!