Serie A winter voetbal 2021-2022 gepresenteerd

Een paar dagen na de lancering van de officiële Premier League winter voetbal 2021-2022 heeft Nike ook de officiële Serie A winter wedstrijdbal gelanceerd. Met deze bal spelen de Serie A clubs met name de wedstrijden in de herfst en winter, dus vanaf nu tot ongeveer februari/maart. Ook dit seizoen is Nike weer verantwoordelijk voor de productie van de officiële wedstrijdbal van de Serie A. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2007.

De winterversie van de officiële Serie A voetbal heeft hetzelfde design als de in juli gelanceerde Serie A voetbal, maar omdat deze ook in winterse omstandigheden zichtbaar moet zijn, is de winterbal ook weer overwegend geel. Verder bevat de bal weer verschillende geometrische vlakken in het oranje en blauw en staan ook het Serie A en Nike logo op de bal. De bal heeft het zogenaamde Fligt Elite template. Dit template gebruikt Nike voor alle officiële wedstrijdballen dit seizoen. De nieuwe Serie A winter voetbal heeft dan ook de volgende kenmerken:

  • Het meest opvallende aan de wedstrijdballen van Nike is de zogenaamde Nike Aerowsculpt technologie. Deze technologie komt tot uiting in de groeven die in de bal verwerkt zijn. De voorgevormde groeven van de Nike Aerowsculpt technologie verstoren de luchtstroom rondom de bal, met als gevolg dat de bal minder weerstand heeft en een stabielere vlucht. Hierdoor heeft de bal in termen van aerodynamica een 30% betrouwbaardere vlucht dan de vorige editie van de officiële Nike voetbal.
  • Verder zijn de graphics op de voetbal aangebracht met een 3D geprint inkt. Ook dit heeft een positieve uitwerking op de vlucht van de bal. Bovendien verbetert het het contact met schoenen.
  • De Serie A winter voetbal is daarnaast weer voorzien van een extra laagje, welke de Nike All Conditions Control (ACC) technologie genoemd wordt. Deze technologie zorgt ervoor dat de bal zowel in natte als in droge weersomstandigheden dezelfde kenmerken/vlucht heeft.
  • De bal bestaat verder uit vier gecombineerde panels, welke zorgen voor een grotere ‘’sweet spot.’’ Hierdoor kun je de bal nog krachtiger schieten.
  • Kleurstelling: Geel (Yellow), Oranje (Total Orange) en (Racer Blue). 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële Serie A winter voetbal, waarmee vanaf nu gespeeld wordt door de 20 Serie A clubs. De officiële Serie A winter voetbal 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen! De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 139,95, maar goedkopere versies van de bal bestel je al vanaf € 24,95! Check in de onderstaande winkels ook andere officiële wedstrijdballen van andere competities of de replica versie daarvan! 

Bestel deze voetbal direct in deze SHOP

of deze winkel!

Officiële Serie A winter voetbal 2021-2022