Premier League winter voetbal 2021-2022 in stijl superhelden!

De klok is afgelopen weekend een uurtje achteruit gezet, het is kouder en regenachtiger en de nieuwe Premier League winter voetbal 2021-2022 is deze week gelanceerd door Nike. De herfst heeft dus officieel haar intrede gedaan. Met de nieuwe Premier League winter voetbal spelen de Premier League teams vanaf deze maand tot februari, vooral in slechte weersomstandigheden. Nike is verantwoordelijk voor het design van de Nike Premier League High Vision voetbal. Het Amerikaanse sportmerk is al sinds 2000 de producent van de officiële Premier League wedstrijdballen en beide partijen hebben nog een contract tot de zomer van 2025.

Het design

Wedstrijdballen voor de winter hebben sowieso al een opvallende kleur. De nieuwe Premier League winter voetbal 2021-2022 gaat nog een stapje verder. Bij het ontwerp van de bal heeft Nike inspiratie gehaald uit de supersterren uit verschillende stripboeken. Voetballers zijn net mensen en hebben ook buiten het veld steeds meer invloed. Wanneer ze het veld betreden, doen ze echter dingen waarvan wij alleen maar kunnen dromen. Profvoetballers zijn de superhelden van tegenwoordig. De Premier League winter voetbal is geel en bevat een design van blauwe golven, die met elkaar verbonden zijn. Bovendien bevat de bal rode cirkels met daarin donker rode stippen, waardoor de bal geheel in stijl is van de kleuren van superheld Superman! De bal is verder uitgerust met een zwarte swoosh en op de bal staan ook de logo’s van Nike en de Premier League. De bal bevat dezelfde technologieën als de officiële Premier League wedstrijdbal 2021-2022, die begin dit seizoen door Nike gepresenteerd werd.

De technologieën

Het meest opvallende aan de wedstrijdballen van Nike is de zogenaamde Nike Aerowsculpt technologie. Deze technologie komt tot uiting in de groeven die in de bal verwerkt zijn. De voorgevormde groeven van de Nike Aerowsculpt technologie verstoren de luchtstroom rondom de bal, met als gevolg dat de bal minder weerstand heeft en een stabielere vlucht. Hierdoor heeft de bal in termen van aerodynamica een 30% betrouwbaardere vlucht dan de vorige editie van de officiële Nike voetbal. Verder zijn de graphics op de voetbal aangebracht met een 3D geprint inkt. Ook dit heeft een positieve uitwerking op de vlucht van de bal. Bovendien verbetert het het contact met schoenen. De nieuwe officiële Premier League winter voetbal is daarnaast weer voorzien van een extra laagje, welke de Nike All Conditions Control (ACC) technologie genoemd wordt. Deze technologie zorgt ervoor dat de bal zowel in natte als in droge weersomstandigheden dezelfde kenmerken/vlucht heeft. De bal bestaat verder uit vier gecombineerde panels, welke zorgen voor een grotere ‘’sweet spot.’’ Hierdoor kun je de bal nog krachtiger schieten.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële Premier League winter voetbal 2021-2022, waarmee vanaf nu gespeeld wordt door de 20 Premier League clubs.

Nike Premier League winter voetbal 2021-2022 bestellen

De Nike Premier League winter voetbal 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen. De bal waarmee de teams daadwerkelijk spelen, de zogenaamde Match voetbal, heeft een prijs van € 139,95, maar goedkopere versies van de voetbal bestel je al vanaf € 19,95! Deze zijn al perfect om bijvoorbeeld mee te trainen!

Bestel deze voetbal direct in deze SHOP

of deze winkel!

Nike Premier League winter voetbal 2021-2022

Nike Premier League winter voetbal 2021-2022