Nieuwe Premier League bedrukking op voetbalshirts vanaf 2017-2018

Vanaf 2017-2018 dragen alle Premier League clubs een geheel nieuwe bedrukking op de voetbalshirts en tenues. De Premier League heeft vandaag in samenwerking met de clubs en Sporting ID de nieuwe officiële Premier League printing gelanceerd. Dit betekent dat de spelersnamen en nummers op de achterkant van de Premier League shirts en tenues er vanaf komend seizoen anders uit gaan zien dan komende jaren het geval was. De stijl en het font van de officiële Premier League bedrukking is namelijk veranderd en is geheel in stijl van het nieuwe Premier League logo, die afgelopen seizoen al werd geïntroduceerd. Afgelopen seizoen droegen de clubs in de Premier League daarom al nieuwe badges op de mouwen van de shirts. De nieuwe bedrukking is daarmee wat moderner en flitsender. Check hieronder alles over de nieuwe Premier League bedrukking vanaf 2017-2018.

Sinds 1997-1998 dragen alle Premier League clubs eenzelfde soort bedrukking op de achterkant van de voetbalshirts, waarin het logo van de Premier League is verwerkt. Dit is anders dan bijvoorbeeld in de Eredivisie en buitenlandse competities als de Bundesliga en La Liga, waarbij elke club zelf verantwoordelijk is voor de bedrukking van de namen en nummers van de spelers. Daarbij wordt vaak jaarlijks van stijl en font veranderd en is het clublogo in het rugnummer verwerkt. In de Premier League is dit dus anders en dragen alle clubs dezelfde bedrukking tijdens de wedstrijden in de competitie, zij het in een andere kleur. De nieuwe Premier League bedrukking is in vijf verschillende kleuren gereleased: wit/zwart, rood/wit, navy blauw/wit, zwart/wit en geel/wit. De stijl van de nieuwe printing is wat moderner dan de bedrukking die sinds 2007 werd gebruikt. Het is dan ook voor het eerst sinds tien jaar dat de stijl en het font van de bedrukking zijn veranderd.

De Premier League is bij de keuze voor een nieuwe bedrukking niet over één nacht ijs gegaan. Onder 1.500 supporters is er onderzoek gedaan en zijn er zes verschillende stijlen voorgelegd, waarbij de nieuwe printing het beste uit de bus kwam. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar de zichtbaarheid van de nieuwe bedrukking op de voetbalvelden. Tot zover het nieuws. Uiteraard vraagt dit om een reactie van de producent van de bedrukking, Sporting ID, en de Premier League. Premier League directeur Richard Masters reageert: ''Sporting ID levert opnieuw een fantastische service met het verzorgen van de nieuwe Premier League namen en nummers en de badges. Wij zijn erg blij met de nieuwe bedrukking, welke nog zichtbaarder worden wanneer de nieuwe voetbalshirts van Premier League clubs worden gelanceerd de komende maanden.'' Sporting ID directeur Robert Thayne gaat hierop door: '' We zijn erg trots op onze samenwerking met de Premier League en zijn dan ook erg verheugd met de nieuwe bedrukking. Er is momenteel veel vraag naar de nieuwe bedrukking van zowel clubs als de retail.'' Check ook de nieuwe Premier League badges, die vorig jaar al werden geïntroduceerd.

Vanaf medio/april is deze nieuwe Premier League bedrukking ook daadwerkelijk te koop en kan je deze laten bedrukken op de Premier League voetbalshirts voor 2017-2018 en de seizoenen erna. Deze bedrukking wordt alleen tijdens de Premier League wedstrijden door de clubs gedragen. Tijdens de wedstrijden om de FA Cup, League Cup of Europese cups dragen de Premier League clubs vaak een eigen bedrukking.

De nieuwe Premier League bedrukking scoor je vanaf medio mei 2017 in deze SHOP!