Dit zijn de kledingsponsors in de Premier League in 2019-2020

Vandaag besteden we aandacht aan de kledingsponsors in de Premier League. De Engelse voetbalcompetitie is na de Champions League de grootste competitie en dat betekent dat sportmerken maar al te graag zichtbaar willen zijn in de Premier League. In Engeland domineren de drie traditionele sportmerken: Adidas, Nike & Puma. Deze drie merken zijn samen maar liefst kledingsponsor van twaalf Premier League clubs. De prominente aanwezigheid van het van origine Engelse sportmerk Umbro geeft de Premier League gelukkig nog een Brits tintje.

Umbro is namelijk kledingsponsor van vier clubs in de Premier League. Het zijn niet de topclubs waarvan Umbro kledingsponsor is. Toch weet te club zich te meten aan de drie grote sportmerken. Met alle clubs heeft Umbro namelijk langjarige deals: Bournemouth (2017-2022), Burnley (2019-2022), West Ham United (2015-2023) en Everton (2014-). Alleen het portfolio van adidas in de Premier League is groter. Adidas is maar liefst kledingsponsor van zes clubs. Sinds dit seizoen is het Duitse sportmerk kledingsponsor van Arsenal en ook topclub Manchester United is onderdeel van de portefeuille van adi. De andere clubs van adidas in de Engelse competitie zijn Leicester City, Sheffield United, Watford en Wolverhampton Wanderers.

Hoewel Puma Arsenal verloor aan adidas en Burnley aan Umbro, heeft het merk toch nog drie Premier League clubs, die met de ''Puma cat'' op de borst spelen. Het Duitse sportmerk is vanaf dit seizoen namelijk kledingsponsor van alle clubs van de City Group: Manchester City, Melbourne City, Yokohama F. Marinos & Club Atletico Torque. Met de City Group sloot Puma een langjarige overeenkomst. Daarnaast verzorgt Puma de tenues van Crystal Palace (sinds 2018) en Newcastle United (sinds 2010).

Ook Nike heeft langdurige contracten met de clubs waarvan het kledingsponsor is. Het contract met Chelsea duurt in ieder geval nog tot 2032 en het contract met Tottenham Hotspur tot 2033. Daarnaast verzorgt het Amerikaanse sportmerk de tenues van Brighton & Hove Albion. Vier andere sportmerken zijn kledingsponsor van één club. Dit zijn Under Armour (Southampton), Errea (Norwich City), Kappa (Aston Villa) en New Balance (Liverpool). Het contract tussen New Balance en Liverpool loopt na dit seizoen af en Nike zou als grote kaper op de kust liggen om Liverpool aan haar portfolio toe te voegen.

In de Premier League is het qua kledingsponsors vrij overzichtelijk. Acht merken sponsoren twintig teams. In de Eredivisie is het merkenlandschap wat meer gedifferentieerd. Veertien kledingmerken zijn namelijk verantwoordelijk voor de aankleding van achttien teams.

Wil je een Premier League voetbalshirt kopen? Dit kan exclusief in deze SHOP! Inclusief de mogelijkheid je Premier League voetbalshirt te bedrukken met officiële bedrukking en badges.