Dit is de officiële Premier League bedrukking vanaf 2023-2024

Het lettertype en de stijl van de namen en de nummers op de achterkant van de Premier League voetbalshirts verandert vanaf het seizoen 2023-2024. Vandaag lanceerde de producent van de Premier League bedrukking en Premier League badges, Avery Dennison, de nieuwe Premier League bedrukking, welke de komende seizoen door alle Premier League teams in de nationale competitie op het voetbalshirt gedragen wordt. Het is pas de vierde keer in de geschiedenis dat het lettertype van de Premier League bedrukking verandert. In vergelijking met het vorige lettertype zijn de rugnummers wat groter geworden en bevatten de rugnummers een speciaal grafisch patroon, waardoor de rugnummers zowel op als buiten het veld nog beter zichtbaar zijn.

Avery Dennison, dat sinds 2019 verantwoordelijk is voor de productie van de officiële Premier League bedrukking, lanceerde nieuwe Premier League bedrukking middels een speciale video, waarin Premier League commentatoren Martin Tyler, Jim Proudfoot en Joe Speight een rol spelen.

Simon Allen, commercieel directeur Aftermarket bij Avery Dennison, reageert: ''Het mooie aan de Premier League is dat het tijdbepalende namen en nummer creëert. Het komt zelden voor dat het ontwerp zelf verandert. Voor Avery Dennison is het een eer om deel uit te maken van dat proces. Wij kregen het verzoek vanuit de Premier League om de bedrukking te veranderen, maar dit moest meer een evolutie dan een revolutie zijn. Er moest met verschillende componenten rekening gehouden worden, zoals de leesbaarheid, duurzaamheid, maar ook de Premier League branding. Het belangrijkste is dat de Premier League bedrukking en dus de spelers voor de fans in het stadion en thuis goed zichtbaar zijn.''

Will Brass, Chief Commercial Officer van de Premier League, reageert ook: ''We wilden nauw samenwerken met Avery Dennison en hun expertise en ervaring gebruiken om nieuwe namen en nummer te creëren die niet alleen duidelijk zijn voor diegenen die naar de wedstrijden in het stadion of thuis kijken, maar die ook het merk Premier League uitstralen. De namen en nummers op de achterkant van de Premier League voetbalshirts zijn onderdeel geworden van de structuur van de Premier League. Wanneer supporters de naam van één van de spelers of een eigen naam en nummer op een Premier League voetbalshirt laten bedrukken, brengt dit hen dichter bij de competitie en hun favoriete club.''

De Premier League bedrukking wordt door Avery Dennison op een duurzame manier in de fabrieken in West Noorwegen geproduceerd. Deze fabrieken worden aangedreven door hernieuwbare energie van een nabij gelegen gletsjer. Daarnaast gebruikt Avery Dennison een speciale robottechnologie om afval te verminderen.

De Premier League clubs dragen alleen tijdens de wedstrijden in de Premier League dezelfde bedrukking. De kleur van deze bedrukking kan per club verschillen. Deze moet namelijk contrasterend zijn aan de kleur van het voetbalshirt. De rugnummers bevatten aan de onderkant het logo van de Premier League. Tijdens de Premier League wedstrijden dragen de clubs bovendien de officiële Premier League badge op de mouwen en ook deze badge heeft een nieuwe stijl gekregen. Tijdens de wedstrijden in de FA Cup en in Europa kunnen de Premier League clubs ervoor kiezen om een andere bedrukking op het voetbalshirt te dragen. Naast de officiële Premier League bedrukking hebben de clubs dan ook nog een andere bedrukking voor de wedstrijden in de beker en in Europa.

Wil je jouw Premier League voetbalshirt met een eigen naam en nummer of de naam en het rugnummer van jouw favoriete speler willen bedrukken? Dat kan in de onderstaande webshop. Hier kun je er zowel voor kiezen om een voetbalshirt te laten bedrukken als de Premier League bedrukking los te bestellen. De meerkosten van het bedrukken zijn ongeveer € 20,- tot € 25,-. In deze winkel kun je ook de officiële Premier League badges bestellen en vind je ook verschillende andere bedrukkingen van voetbalclubs.

Bestel je Premier League voetbalshirt met officiële bedrukking altijd in deze SHOP! 

Officiële Premier League bedrukking vanaf 2023-2024

Officiële Premier League bedrukking vanaf 2023-2024

Officiële Premier League bedrukking vanaf 2023-2024

Officiële Premier League badges