Deze Serie A spelers dragen MVP badge tijdens 2019-2020

In de Serie A mogen de beste spelers van het seizoen 2018-2019 tijdens dit seizoen de zogenaamde Most Valuable Player (MVP) badge op de borst dragen. Deze gouden badge is dit jaar maar een aantal spelers voorbehouden en Ronaldo weigert de badge zelfs op zijn shirt te dragen, omdat hij daarmee zijn teammaten te kort zou doen. Naast Ronaldo, die vorig seizoen als meest waardevolle speler in de Serie A werd uitgeroepen, mogen Inter Milan keeper Samir Handanovic (uitgeroepen tot beste keeper), Napoli verdediger Kalidou Koulibaly (uitgeroepen tot beste verdediger), Lazio Roma middenvelder Milinkovic-Savic (uitgeroepen tot beste middenvelder), AS Roma middenvelder Nicolò Zaniolo (uitgeroepen tot beste talent) en Serie A topscorer Quagliarella deze badge dit seizoen dragen.

De MVP badge mag door deze spelers op het midden van de borst gedragen worden. De badge is vijfhoekig met een gouden omranding. De binnenkant van de badge is blauw met weer een gouden vijfhoek met daaronder een lauwerkrans en een v in de kleuren van de Italiaanse vlag. De vijfhoek is geïnspireerd door de bovenkant van de trofee die de beste Serie A spelers afgelopen seizoen in ontvangst mochten nemen. Dit is bovendien de vorm van het nieuwe embleem van de Serie A. We hebben nog een reactie van de organisatie van de Serie A op het invoeren van de MVP badge voor de meest waardevolle spelers in de competitie: ''De spelers die afgelopen seizoen door de Lega Nazionale Professionisti Serie A zijn uitgeroepen tot meest waardevolle speler in een categorie, mogen de officiële MVP badge op het voetbalshirt dragen dit seizoenen. Deze badge wordt geleverd door Serie A en mag op het midden van het shirt gedragen worden.''

Het dragen van een speciale badge door één speler van het elftal druist een beetje in het tegen het teamgevoel. De prijs die spelers ontvangen hebben, zal ongetwijfeld de marktwaarde van de voetballers verhogen. Het dragen van een speciale badge op het shirt had wat ons betreft geen must geweest, maar ach als een club daardoor meer voetbalshirts kan verkopen. ;) Ronaldo werkt in deze in ieder geval niet mee met de commerciële belangen van de Serie A. Deze speciale MVP badge kun je nergens los bestellen. Bij Subside Sports kun je wel het Juventus voetbalshirt met de MVP Badge en de officiële Juventus bedrukking van Ronaldo bestellen. Check het exclusief in deze SHOP!