Dit zijn de kledingsponsors in de Serie A in 2019-2020

Alle competities zijn van start en dat betekent dat we een blik kunnen werpen op de kledingsponsors in de verschillende competities. Vandaag is het de beurt aan de Serie A. Waar in de Champions League de twee grote sportmerken (adidas en Nike) domineren, zien we een andere trend in nationale competities. Hier voeren namelijk de nationale merken vaak de scepter. In Italië is dat niet anders. Voor meer dan de helft van de tenues verzorgt een (van origine) Italiaans sportmerk de tenues. De grote sportmerken zijn in Italië overigens wel kledingsponsor van de traditionele topclubs van Italië: Juventus, AC Milan, Inter Milan en AS Roma.

Het Italiaanse sportmerk Macron is maar liefst kledingsponsor van zes verschillende Italiaanse clubs (Bologna FC, Cagliari, Hellas Verona, Lazio Roma, Udinese en SPAL). Een goede tweede is een ander Italiaans sportmerk: Kappa. Het merk is kledingsponsor van vier Italiaanse Serie A clubs (Napoli, Sassuolo, Brescia Calcio en Genoa). Genoa stapte afgelopen zomer over van Lotto naar Kappa. Errea is ook een Italiaans sportmerk. Het merk dat ook kledingsponsor is van ADO Den Haag en Norwich City is in Italië kledingsponsor van Parma. Lecce heeft er dit seizoen voor gekozen om de tenues zelf te produceren onder het label van M908. Ook dit kan gezien worden als een Italiaans sportmerk. Dit betekent dat maar liefst twaalf van de twintig Serie A clubs gekleed worden door een Italiaans sportmerk.

De vier Italiaanse topclubs worden gesponsord door de grote sportmerken en hebben hier vaak ook lange contracten mee. Puma is sinds het seizoen 2018-2019 kledingsponsor van AC Milan en beide partijen tekenden destijds een contract voor een lange periode. Adidas verzorgt sinds 2015-2016 de tenues van Juventus en dit contract loopt in ieder geval nog tot de zomer van 2027. Nike is zowel kledingsponsor van AS Roma als van Internazionale. Met Roma heeft Nike een partnership sinds 2014-2015 en destijds werd een contract voor tien seizoenen getekend. Inter Milan en Nike zijn sinds 1998 aan elkaar verbonden en dit contract loopt nog door tot de zomer van 2023.

Ook het van origine Spaanse sportmerk JOMA heeft drie clubs onder haar hoede. Het merk verzorgt namelijk de tenues van Torino, Sampdoria en Atalanta Bergamo. Le Coq Sportif is tenslotte verantwoordelijk voor de tenues van Fiorentina. Dit betekent dat merken als Under Armour en New Balance niet vertegenwoordigd zijn in de Serie A. Check hieronder een overzicht van alle Serie A clubs en hun kledingsponsors dit seizoen. Check bovendien de kledingsponsors in de Eredivisie. 

Ben je op zoek naar een Serie A voetbalshirt? Bestel het exclusief in DEZE SHOP! Directe levering!

Kledingsponsoren Serie A 2019-2020