Erreà nieuwe partner UEFA Kit Assistance Scheme vanaf 2022

Vanaf 2022 is Errea de nieuwe partner van het UEFA Top Executive Programme (TEP) Kit Assistance Scheme. Dit is het project van de UEFA dat kleinere voetbalbonden ondersteunt bij de aankleding van de nationale elftallen.  Errea volgt een ander Italiaans sportmerk, Macron, op als partner van dit speciale UEFA programma. Errea en de UEFA tekenden een contract voor de duur van vier jaar, wat betekent dat het logo van het Italiaanse sportmerk in ieder geval tot en met 2026 zal staan op de voetbalshirts van landen als Luxemburg, Armenië, Faroer Eilanden, San Marino, Andorra, Wit Rusland en Cyprus.

Het UEFA Kit Assistance Scheme werd door de Europese voetbalbond in 2007 in het leven geroepen met als doel kleinere voetbalbonden financieel en organisatorisch te ondersteunen op het gebied van teamwear. Het nieuwe project met Errea wordt uitgerold in twee fasen: 2022-2024 en 2024-2026. In deze fases ontwerpt en produceert Errea de tenues van de bovengenoemde nationale elftallen in nauwe samenwerking met de voetbalbonden en de staf van de nationale teams. Dit heeft niet alleen betrekking op het vlaggenschip, maar ook op de Onder de 21 elftallen en de aankleding van de scheidsrechters in de nationale competities. UEFA president Aleksander Ceferin reageert op de deal: ‘’Voetballers in heel Europa zijn trots om het voetbalshirt van het nationale elftal te dragen. Fans identificeren zich daarnaast met de spelers van het nationale elftal door het voetbalshirt te dragen. Met het Kit Assistance Scheme benadrukken we niet alleen onze commitment met onze leden, we onderstrepen bovendien onze vaste vastberadenheid om het nationale teamvoetbal te bevorderen en het belang ervan te promoten."

In de kwalificatiereeks ter voorbereiding op het WK van 2022 spelen de zeven landen nog in voetbalshirts van Macron. Vanaf  begin januari 2022 is Errea verantwoordelijk voor de aankleding van de nationale elftallen. Errea is momenteel ook kledingsponsor van clubs als ADO Den Haag, Parma, Pescara en Norwich City. Zodra Errea de nieuwe tenues lanceert, hebben wij weer nieuws! Ben je op zoek naar een nieuw voetbalshirt? Check dan deze fanshop!