9 april 2018

Udinese speelt in 11 verschillende thuisshirts wedstrijd tegen Lazio

De Italiaanse voetbalclub Udinese heeft dit weekend een erg bijzondere wedstrijd gespeeld. In de thuiswedstrijd tegen Lazio werd namelijk in 11 verschillende shirts gespeeld! Iedere speler op het veld droeg een ander shirt. Het ging hierbij om de 11 thuisshirts van Udinese van de afgelopen 11 jaar. In deze elf jaar heeft de club een aantal erg goede seizoenen in de Serie A gehad. Dit heeft niet geleid tot prijzen maar in het seizoen 2011-2012 eindigde de club op een 3e plaats. Dit aan de hand van de Italiaanse superspits Antonio Di Natale. Nieuwsgierig naar het idee achter deze stunt? Check het hieronder!

Udinese draagt elf verschillende shirts in wedstrijd tegen Lazio

Udinese heeft in de afgelopen wedstrijd tegen Lazio elf verschillende thuisshirts gedragen. Het ging hierbij om de elf shirts van de afgelopen elf seizoenen. Aan de supporters werd gevraagd om een shirt te doneren zodat de spelers hierin konden spelen. Na de wedstrijd worden de shirts geveild voor het goede doel. Hoofdsponsor van de club uit Italië is Dacia. Deze naam komt ook terug in het stadion van de club de Dacia Arena. Dit weekend was het weekend van de 5e sponsors-Day van Dacia en Udinese. ‘’Dacia, Dat deze meerjarige en succesvolle samenwerking met Udinese nogmaals wilt vieren met dit project. Dacia staat erom bekend dat vrijgevigheid in het DNA zit. Deze 5e editie van de Dacia Sponsor-Days zijn een bevestiging hiervan. We zijn ervan overtuigd dat het noodzakelijk is dat in Italië meer ruimte wordt gegeven aan jongeren die een drijvende kracht kunnen zijn voor de generatiewisseling en de motor van verandering in de bedrijven. Met dit project willen we de ondernemersgeest van jonge mensen belonen. Vooral in Friuli en in het noordoosten van Italië’’ verklaarde Francesco Fontana Giusti. Directeur communicatie & beeld van de Renault Italia Group.

Elk shirt is gecombineerd met een project of bedrijfsidee, dit kon gefinancierd worden door de veiling van de shirts. Met dit geld kunnen dus jonge Italianen zijn of haar intrede maken in het bedrijfsleven. Natuurlijk zijn in bepaalde shirts meer successen geboekt dan in anders shirt. Onder anderen het shirt van 2008-2009 kan voor NEC fans nog erg bekend zijn. In de UEFA Cup was Udinese ingedeeld in een poule met Tottenham Hotspur, Spartak Moskou en NEC. De NEC fans gingen uit van 6 mooie potjes voetbal maar door een knappen 2-0 overwinning in de laatste wedstrijd tegen Udinese was het NEC die als 2e overwinterde in deze zware poule. Dit kwam natuurlijk als een harde klap aan bij de Italianen zeker omdat het seizoen daarop helemaal niets werd voor de ploeg uit Friuli. Echter kwam hierna een ommekeer en werden er de nodige successen geboekt. Drie jaar op rij eindigde Udinese in de top 5 van de serie A! Twee van deze seizoenen mocht de club deelnemen aan de Champions League. Echter was dit te hoog gegrepen voor de Italiaanse subtopper. Beide keren eindigde de club op de 3e plaats en mochten ze verder spelen in Europa League. In 2012 was AZ in de achtste finale van de Europa League te sterk voor de Italianen. In de afgelopen 11 jaar hebben er grote spelers de clubkleuren van Udinese verdedigd. Onder anderen Antonio Di Natale, Alexis Sanchez, Juan Cuadrado en Vincenzo Iaquinta.

Alle thuisshirts van Udinese in de afgelopen elf jaar van Udinese hadden een wit/zwarte kleuren combinatie. Deze shirts hadden altijd Witte en zwarte banen die afwisselend over het shirt in verticale lijn liepen. Echter was de dikte en hoeveelheid banen wel op iedere shirt anders. Bij enkele shirts waren echter nog kleurrijke details aan het shirt toegevoegd. Meestal ging dit om gele of gouden randjes bij de mouwen en kraag van het shirt. Onder de shirts werden wel de normale broek en kousen gedragen van het huidige thuistenue van de Italiaanse club. Het gaat hierbij om een zwarte broek, waar aan de onderkant een grote witte rand te zien is. Ook de voetbalkousen van het thuisshirt van Udinese zijn zwart. Ook één Nederlander was afgelopen weekend te zien in een oud shirt van de club. Bram Nuytinck is namelijk bezig aan zijn eerste seizoen bij Udinese!

Udinese voetbalshirt bestellen

Wil jij shirts bestellen van de topclubs van de Serie A dan is dat mogelijk in de onderstaande winkel. In deze winkel is het ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met je eigen naam en rugnummer, of met de naam en rugnummer van je favoriete voetballers uit de Serie A. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Serie A voetbalshirts in DEZE WINKEL.