4 maart 2014

Turkije uitshirt 2014-2015

Tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt van Turkije is het uitshirt van Turkije gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de Turkse voetbalbond Türkiye Futbol Federasyonu (TFF). In dit voetbalshirt speelt het nationale elftal van Turkije de EK kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2016 gedurende de periode 2014-2015 op vreemde bodem. De bijnaam van het nationale elftal van Turkije is Ay-Yıldızlılar (Maand-Ster). Turkije heeft zich helaas niet weten te plaatsen voor het WK van 2014. In een poule met het Nederlands Elftal, Roemenië, Hongarije, Estland en Andorra werd het nationale elftal van Turkije vierde. Tijdens de kwalificatie voor het EK van 2016 is Turkije ingedeeld in poule A en strijdt het met opnieuw het Nederlands Elftal, Kazachstan, IJsland, Letland en Tsjechië om twee of drie tickets naar het EK in Frankrijk. Het nieuwe Turkije uitshirt is overwegend wit en heeft hetzelfde template als het nieuwe thuisshirt. Dit template wordt gekenmerkt door een speciaal patroon over de borst. Het shirt bevat namelijk een speciaal ''Chintamani'' patroon, welke afkomstig is uit de 16e eeuw, ten tijde van het Ottomaanse Rijk. Het patroon wordt gekenmerkt door de strepen van een tijger en de vlekken van een luipaard. Dit moet geassocieerd worden met mannelijkheid. De binnenkant van het Turkije thuisshirt bevat de zogenaamde Nazar. Dit is een afbeelding van een oog, welke ervoor ervoor moeten zorgen dat men beschermd wordt tegen de duivel. Verder is het nieuwe Turkije voetbalshirt voorzien van een strakke v-hals. De linker borst bevat het embleem van de Turkse voetbalbond en de andere borst de swoosh van Nike in het wit.

De nieuwe Turkije uittenues worden gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met daarop bovendien het logo van de Turkse voetbalbond en Nike. De kousen zijn geheel wit met een rode swoosh van Nike. Check hieronder de foto's van zowel de nieuwe uitshirts van Turkije als de nieuwe thuisshirts. Deze  voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de Turkije retro shirts en casual t-shirts om het land in aan te moedigen tijdens grote toernooien! Inclusief bedrukking en 10% korting.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Turkije Uitshirt 2014-2015

Turkije Voetbalshirt 2014-2015 (1)

Extra informatie Turkije voetbalshirts
Zoals alle voetbalshirts van Nike heeft de teamkledingsponsor de beste technieken gecombineerd met de geschiedenis en cultuur van het land. De nieuwe voetbalshirts 2014-2015 van Turkije zijn dan ook uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Turkije 2014-2015 voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van het Kroatië coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Turkije is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com