16 september 2022

Turkije voetbalshirts 2022-2023

De Turkse voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben vandaag ook de nieuwe Turkije voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. Het Turkse voetbalelftal heeft zich niet geplaatst voor het WK in Qatar, dus speelt het team van bondscoach Stefan Kuntz in deze voetbalshirts de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024. Nike is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van het Turkse voetbalelftal. Het Amerikaanse sportmerk is sinds medio 2003.

Turkije thuisshirt 2022-2023

Het Turkije thuisshirt 2022-2023 is geïnspireerd door de rijke kunstgeschiedenis van Turkije en heeft als thema eenheid. Het voetbalshirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de brede rode baan over de borst. In deze baan zijn vlakken met diagonale en rechte strepen verwerkt. Dit design verwijst naar de Turkse interieurpatronen en met name de wereldberoemde Turkse tegels. Op het midden van dit vlak prijkt de badge van de Turkse voetbalbond, de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF). De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het rood en de band aan de onderkant van de mouwen en de ronde hals zijn uitgerust met een rode lijn. Het Turkije thuisshirt heeft alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Het voetbalshirt bevat een ronde hals met daaronder een ronding. Dit design komt ook weer terug op de achterzijde van het tenue. Het Turkije thuistenue wordt compleet gemaakt door een volledig rood voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Nike staan. De kousen van het tenue zijn wit met een rode lijn en een rode swoosh.

Turkije uitshirt 2022-2023

Ook het Turkije uitshirt 2022-2023 bevat een print geometrische vormen, waarin dunne lijnen zijn verwerkt. Deze print bevindt zich over het gehele voetbalshirt, met uitzondering van de balk op de borst. Ook deze print is een verwijzing naar de Turkse interieurpatronen en tegels. Het uitshirt is verder volledig rood en bevat een ronde hals. Ook dit voetbalshirt heeft het nieuwe Nike template. De swoosh van Nike op de rechterborst is wit en het logo van de Turkse voetbalbond staat op dit voetbalshirt op de linkerborst. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje en rode kousen met witte details en uitingen van de voetbalbond en Nike.

Zoals alle Nike tenues zijn de Turkije voetbalshirts uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de tenues (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts vallen iets meer getailleerd, hebben extra ventilatiezones en iets andere structuur en zijn bovendien wat lichter.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Nike Turkije voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen worden door spelers als Ünder, Dursun, Calhanoglu, Cukur, Özcan, Aktürkoğlu, Sinik en nog meer spelers.

Turkije voetbalshirt bestellen

De nieuwe Turkije voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) zijn de voetbalshirts € 89,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels vind je ook de nieuwe trainingskleding van het nationale elftal. Directe levering!

Bestel de nieuwe Turkije voetbalshirt direct in de officiële NIKE SHOP

of deze Turkije fanshop! 

 Turkije thuisshirt 2022-2023

Turkije uitshirt 2022-2023

Detail Turkije thuisshirt 2022-2023

Detail Turkije uitshirt 2022-2023