21 maart 2018

Turkije uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Turkije is vandaag officieel bekend gemaakt door de Turkse voetbalbond en kledingsponsor Nike. In dit shirt speelt het Turkse voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende 2018-2019. In dit nieuwe uitshirt speelt het team van bondscoach Lucescu dus ook de wedstrijden in de UEFA Nations Cup. Het nieuwe uittenue van het Turkse voetbalelftal werd tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt bekend gemaakt. Beide shirts hebben hetzelfde template, alleen de kleur van het tenue is anders. Check hieronder de details van het nieuwe shirt, waarin Turkije vanaf nu haar wedstrijden speelt.

Wit Turkije uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Turkije is zoals altijd wit en bevat verschillende rode accenten. Hiermee is het shirt geheel in stijl van de kleuren van de vlag van het land. De rode accenten komen allereerst terug in de strip aan de achterkant van de hals en in het diagonale gedeelte van de kraag. Het rechte gedeelte van de hals is wit. Deze diagonale hals is kenmerkend voor het nieuwe Nike Aeroswift template. Dit geldt ook voor de strip over de mouwen van het shirt. De mouwen bevatten namelijk een all-over zigzagprint. Deze print bestaat uit dunne, horizontale lijnen, die naadloos in elkaar overlopen, waardoor het shirt direct opvalt als de spelers van het Turkse elftal het veld betreden. Een andere feature op het nieuwe shirt zijn de dunne, rode, horizontale strepen over de borst. Deze zijn aan de zijkanten dunner dan in het midden. In het midden van deze banen is een driehoek verwerkt. Deze driehoek is een verwijzing naar de vlag van het Ottomaanse Rijk. De vlag van Turkije is namelijk geïnspireerd door de vlag van het Ottomaanse Rijk. Vanaf de veertiende eeuw had het rijk driehoekige vlaggen. Dit zijn niet de enige details, die verwijzen naar de vlag van het land. Aan de achterkant van het nieuwe tenue zijn net onder de hals de ster en de halve maan uit de vlag van het land verwerkt. Deze bevinden zich in net boven twee rode banen. Ook de swoosh van Nike op de rechter borst is rood. Het Amerikaanse sportmerk is al sinds 2004 verbonden aan de Turkse voetbalbond en beide partijen hebben een langjarig contract. De linker borst is uitgerust met het embleem van de Turkse voetbalbond, de de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF). Dit embleem is wel 64% lichter dan op voorgaande tenues van het elftal.

Het nieuwe uittenue van het Turkse elftal wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Dit short bevat aan de zijkanten geen naden, waardoor de spelers nog vrijer kunnen bewegen. Wel bevatten de broekjes op de zijkanten het zigzagpatroon, welke ook op de mouwen van het nieuwe uitshirt staat. Op de voorkant van de broekjes staan ook weer de logo’s van de bond en Nike. De voetbalkousen van het Turkije shirt zijn ook wit met enkele rode details. Alle tenues van Nike zijn ook dit jaar weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, voor een optimale prestatie. De authentic tenues bevatten bovendien de Aeroswift technologie. Dit is de versie die de spelers ook daadwerkelijk dragen. Deze shirts zijn lichter dan de replica shirts, vallen iets strakker om het lichaam, reguleren de lichaamstemperatuur nog beter en brengt zweet nog sneller naar de buitenkant van het shirt.

Tot zover de technische details van het tenue. Het shirt wordt vanaf nu door sterren als Turan, Calhanoglu, Ujnal, Yilmaz, Tosun en andere sterren gedragen. Dit shirt wordt twee jaar gedragen. Pas in maart 2020 lanceren Nike en de bond weer nieuwe tenues. Check ook het nieuwe thuisshirt!

Turkije uit shirt 2018-2019 bestellen

Het nieuwe uitshirt van het Turkse voetbalelftal voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 85,- (maten S, M, L, XL en XXL). De prijs van het shirt voor kinderen is € 70,- (maten 128, 140,152, 164 en 176). De broekjes zijn € 35,- in kindermaten en € 40 voor volwassenen. De kousen hebben een prijs van € 18,-. In deze webshops kan je je tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Of check andere beschikbare Turkije producten hiernaast of hieronder! Directe levering!

Bestel het nieuwe Turkije shirt altijd in deze winkel

of deze SHOP!