Turkije uitshirt 2020-2021

Het nationale voetbalelftal draagt dit jaar niet alleen een nieuw thuisshirt, de voetbalbond en Nike hebben vandaag ook het Turkije uitshirt 2020-2021 officieel gepresenteerd. Het Turkije uitshirt wordt door het nationale team gedragen tijdens de Nations League wedstrijden in de periode 2020-2021 en bovendien tijdens de WK kwalificatiewedstrijden. Ook zien we ''Ay-Yıldızlılar'' in deze tenues tijdens de Euro 2020 wedstrijden in 2021. Nike is sinds 2003 de kledingsponsor van het nationale elftal en is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van het keurkorps van bondscoach Şenol Güneş. 

Turkije uit shirt en tenue 2020-2021

Het Turkije uitshirt heeft dit seizoen een retro design, dat al vaker terug gekomen is in de historie van het nationale voetbalelftal. Het uittenue is namelijk, evenals het Turkije thuisshirt, geïnspireerd door de voetbalshirts van de jaren '70. Het uitshirt is dit jaar rood en wordt gekenmerkt door de brede, rode band over de borst. Het horizontale vlak heeft een iets lichtere tint rood.  In deze band is het logo van de Turkse voetbalbond verwerkt. Het embleem van de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) heeft hetzelfde design als de vlag van het land en wordt gekenmerkt door de krimpende maan en de ster.  Deze zijn middels een print op het uittenue aangebracht op het midden van de borst, zodat deze het middelpunt van het tenue vormen. Ook de swoosh van Nike staat dit jaar op het midden van de borst en wel in het wit. Verder bevat het Turkije uitshirt dit jaar een ronde hals in het rood. Dit is ook de kleur van de band aan de onderkant van de mouwen. De hals bevat aan de achterkant een kleine opening en in de hals is de naam van het land verwerkt: ''TÜRKIYEM.''

Het uittenue van het Turkse voetbalelftal wordt dit jaar compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met daarop de logo's van de voetbalbond en Nike. De kousen zijn ook rood en bevatten net boven het midden een rode band. Nike heeft ook dit seizoen twee verschillende versies van het tenue gelanceerd. De spelers dragen het zogenaamde Vapor Match voetbalshirt. Dit voetbalshirt is iets lichter en valt meer getailleerd. Dit tenue is door Nike uitgerust met de Vaporknit technologie. De replica tenues zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het tenue dat vanaf nu tot december 2021 gedragen wordt door spelers als Demiral, Tosun, Calhanoglu, Ünder en nog meer spelers of check het nieuwe Turkije thuisshirt. 

Turkije voetbalshirt 2020-21 bestellen

Het Turkije uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het Vapor Match voetbalshirt is € 139,95. Deze versie is alleen beschikbaar voor volwassenen. De prijs van het replica shirt is voor volwassenen € 89,95 en voor kinderen € 69,95. Voor volwassenen zijn de Turkije voetbalshirts beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en voor kinderen zijn de voetbalshirts beschikbaar in de maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel het nieuwe Turkije uitshirt direct in de Turkije fanshop (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of deze SHOP! 

of deze winkel

Turkije uitshirt 2020-2021