21 maart 2018

Turkije thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van het Turkse voetbalelftal is zo goed als officieel. Dit is het shirt waarin Turkije de kwalificatie- en oefenwedstrijden speelt ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende 2018-2019. In dit tenue worden dus ook de UEFA Nations Cup wedstrijden in eigen land gespeeld. Turkije heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK in Rusland. In een poule met Ijsland, Kroatië, Oekraïne, Finland en Kosovo eindigde het land als vierde. Nike is dit seizoen opnieuw verantwoordelijk voor het design van de nieuwe Turkije tenues. Sinds 2004 verzorgt het Amerikaanse sportmerk namelijk de voetbalshirts en trainingskleding van het keurkorps van bondscoach Lucescu. Check hieronder de details van het nieuwe shirt!

Turkije thuis shirt en tenue 2018-2019

Het opvallende Turkije shirt met de ruiten is ingeruild voor een iets mildere versie. Het nieuwe shirt is een ode aan de fans van het Turkse elftal, welke met man en macht altijd achter het team blijven staan en met rood/witte artikelen het Turkse voetbalelftal onvoorwaardelijk steunen. De trots voor Turkije komt dan ook geheel terug in het design van het nieuwe tenue van het elftal van bondscoach Lucescu. Het shirt is zoals altijd vrijwel geheel rood en bevat bovendien zwarte accenten. Deze zwarte details komen terug in de hals. Het shirt bevat namelijk een diagonale hals, welke naar het midden toe recht loopt. Alle Nike shirts voor 2018-2019 hebben eenzelfde soort hals. Dit design is namelijk gebaseerd op het nieuwe Nike Vapor Aeroswift template. Aan de binnenkant van de hals zijn twee verticale strepen verwerkt in het rood verwerkt. Het rechte deel van de hals is rood en het overige is zwart. Verder hebben de mouwen een flitsend design. De mouwen bevatten namelijk een all-over zigzagprint. Deze print bestaat uit flitsende, horizontale lijnen, die naadloos in elkaar overlopen. Deze lijnen hebben een glimmende tint rood en ook het design van de mouwen is een onderdeel van het nieuwe template van Nike. Een ander detail op het shirt zijn de horizontale strepen over de borst. Deze strepen staan symbool voor de wapperende vlag van Turkije. Een ander detail bevindt zich op de achterkant van het shirt. Ter hoogte van de hals bevinden zich twee verticale, rode banen. In deze banen zijn de witte ster en de witte, krimpende maan uit de vlag van het land verwerkt. De rechter borst van het shirt bevat de swoosh van Nike in het wit en de andere borst bevat het logo van de Turkse voetbalbond, de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF).

Het nieuwe Turkije tenue wordt gecompleteerd door een geheel rood voetbalbroekje. Sinds dit seizoen bevatten de shorts van Nike geen naden meer aan de zijkanten van de shorts, waardoor spelers minder hinder van het broekje ondervinden en nog beweeglijker zijn. Wel staat het zigzagpatroon van de mouwen ook op de zijkanten van de voetbalbroekjes. Op de voorkant van de Turkije broekjes staan ook de logo’s van Nike en de voetbalbond. De kousen van het nieuwe tenue van het Turkse voetbalelftal zijn rood met subtiele witte en zwarte accenten. Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe tenues van Turkije ook uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic shirts zijn daarnaast uitgerust met de Nike Aeroswift technologie.Dit betreffen de shirts die de spelers ook daadwerkelijk dragen.

Vanaf nu wordt dit nieuwe shirt gedragen door sterren als Tosun, Turan, Ünal, Calhanoglu, Yilmaz, Inan, Topal en andere sterren. Dit shirt wordt gedurende twee jaar gedragen. Pas in maart 2020 worden er weer nieuwe Turkije tenues gelanceerd. Check ook het nieuwe Turkije uitshirt. 

Turkije voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Turkije tenue voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen voor kinderen en volwassenen. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van ongeveer € 85,- en voor kinderen is het shirt € 70,-. In de onderstaande winkels kan je het Turkije shirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere producten van het nationale elftal bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het nieuwe Turkije shirt altijd in deze winkel (inclusief goedkope t-shirts en merchandising)

of deze SHOP!