21 maart 2018

Turkije en Nike lanceren lichtblauw warming-up shirt voor 2108-2019

Vandaag is door de Turkse voetbalbond in samenwerking met kledingsponsor Nike het nieuwe thuis- en uitshirt voor de komende jaren gepresenteerd. Bij een nieuw tenue hoort ook een nieuw warming-up shirt. Precies! Ook dit shirt is vandaag gelanceerd. Deze pre-match top wordt door de selectie van Turkije gedragen tijdens de kwalificatie en oefenwedstrijden voor Euro 2020. Ook tijden het nieuwe toernooi van de UEFA, de Nations League is dit pre-match shirt te zien. Tijdens de Nations League neemt de Turkse selectie het op tegen Zweden en Rusland. Een zware opgave voor het team van bondscoach Mircea Lucescu. Het shirt is niet te zien tijdens de trainingen het wordt puur gebruikt als warming-up shirt voor de wedstrijden. Nieuwsgierig naar het nieuwe pre-match shirt van Turkije? Check de details hieronder!

Flitsend Turkije pre-match shirt 2018-2019

Het nieuwe trainingsshirt van Turkije doet erg denken aan het uitshirt van 2016-2017. In dit shirt plaatste Turkije zich voor het eerst voor een eindtoernooi sinds 2008. De kleuren van dat uitshirt en dit trainingsshirt komen goed overéén. Qua template lijkt er gekozen te zijn voor hetzelfde template als van Nigeria. Het nieuwe trainingsshirt van Turkije is lichtblauw met een zwart chevron patroon. Dit patroon zorgt voor een erg flitsend design van het shirt. Dit patroon wordt ook gebruikt bij de trainingslijn van Nigeria. Over de mouwen van het shirt loopt een grove zwarte baan. Op de pre-match top van Turkije is natuurlijk ook het logo van Nike te vinden. De bekende swoosh staat op de rechterkant van de borst van het shirt. Op de linkerkant van de borst staat de badge van de Turkse voetbalbond. Het Turks nationaal elftal heeft pas zes keer op een internationaal eindtoernooi gestaan. Twee keer deed het land mee aan het WK en vier keer plaatste het land zich voor het Europees Kampioenschap. Maar wanneer het land meedoet, is het vaak succesvol. Het land heeft namelijk van die 2 deelnames op het WK toch éénmaal de 3e plek verovert. En ook op het EK is de halve finale al een keer het eindstation geweest van Turkije. In dit nieuwe trainingsshirt gaat Turkije zich proberen te plaatsen voor het Euro 2020, zodat ze deze prestatie kunnen evenaren of misschien zelfs verbeteren. De broek die gedragen gaat worden onder dit shirt is de broek die ook tijdens de wedstrijden te zien is. Bij het thuisshirt van Turkije gaat dit om een rode broek en ook de voetbalkousen van het thuistenue zijn rood. Bij het uittenue wordt een witte broek gedragen en ook de kousen hebben een witte kleur.

Ook dit jaar zijn de warming-up shirts van Nike uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Deze zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventiliatie, zodat de Turkse spelers optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijden. Hieronder is nog een foto te zien van het trainingsshirt dat Arda Turan, Nuri Sahin, Emre Mor, Burak Yilmaz en hun teamgenoten gaan dragen.

Turkije Pre-match top 2018-2019 kopen

Het nieuwe Turkije pre-match top van Nike voor 2018-2019 is vanaf nu te bestellen voor kinderen in de maten 128, 140, 152, 164, 176 en voor volwassenen in de maten S, M, L, XL, XXL. De prijs van het shirt is € 55,- voor volwassenen en voor kinderen iets goedkoper namelijk € 50,- Ook de broekjes zijn in deze winkels te koop voor kinderen betaal je € 35,- en voor volwassenen € 40,-. Wil je andere producten het nationaal elftal van Turkije bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop je eigen Turkije trainingsshirt in DEZE WINKEL

of scoor hem in deze online shop!