1 september 2020

Turkije thuisshirt 2020-2021

Vandaag is ook het nieuwe Turkije voetbalshirt 2020-2021 gelanceerd door Nike en de Turkse voetbalbond. Dit tenue zou eigenlijk al in maart worden gepresenteerd, maar door de coronacrisis en de gevolgen daarvan is het verplaatst naar vandaag. In dit voetbalshirt speelt het Turkse voetbalelftal de Euro 2020 (in 2021) thuiswedstrijden. Tijdens het toernooi neemt het keurkorps van Şenol Güneş het in poule A op tegen Italië, Wales en Zwitserland. Dit tenue wordt ook gedragen in de kwalificatiereeks ter voorbereiding op het WK van 2022, inclusief de Nations League wedstrijden.

Turkije EK 2020 voetbalshirt en tenue

Het Turkije thuisshirt heeft dit jaar een vrij traditioneel design. Dit klassieke design is vooral geïnspireerd door de tenues van de jaren '70. Het tenue is dit jaar weer wit met een brede, rode band over de borst. In deze band prijken de krimpende maan en de ster uit het embleem van de Turkse voetbalbond, de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) in het wit. Opvallend aan dit design is dat het tenue verder geen badge van de voetbalbond op het tenue betreft. De krimpende maan en ster zijn namelijk op de borst geprint. De swoosh heeft ook een andere plaats gekregen in vergelijking met het vorige Turkije voetbalshirt. Deze staat namelijk niet meer op de rechterborst, maar is verplaatst naar het midden van de borst. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt overigens al sinds 2003 de tenues van het nationale elftal en heeft een langdurig contract met de Turkse bond. Het Turkije tenue bevat ook een zigzag band aan de zijkanten van het tenue. Ook deze band is wit. De baan in de vorm van een bliksemschicht is overigens iconisch voor het nieuwe template van Nike. Ook het Nederlands Elftal tenue bevat namelijk deze band. Verder bevat het tenue dit seizoen een rode, ronde hals. De band aan de onderkant van de mouwen is ook rood. De hals bevat aan de achterkant ook nog een kleine opening en in de hals prijkt de naam van het land: ''TÜRKIYEM.'' 

Het Turkije Euro 2020 thuistenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een rode band. De kousen zijn ook overwegend wit met rode accenten. Uiteraard bevatten de nieuwe voetbalshirts ook weer de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Scott Munson, VP Nike Football Apparel reageert nog op het design van de nieuwe Turkije voetbalshirts: ''De nieuwe tenues van Turkije staan in het teken van de passie die de fans voor het voetbal hebben. Om deze reden hebben we de halve maan en ster op het tenue wat groter gemaakt en in het midden geplaatst, zodat deze het middelpunt van de nieuwe tenues zijn.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwste Turkije voetbalshirt 2020-2021, dat vanaf nu tot december 2021 gedragen wordt door spelers als Tosun, Demiral, Yilmaz, Cengiz Ünder, Calhanoglu en andere spelers.

Turkije voetbalshirt Euro 2020 bestellen

Het Turkije voetbalshirt 2020-21 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) heeft het voetbalshirt een prijs van € 89,95 en voor kinderen (kindermaten 128, 140, 152, 164 en 176) is het tenue € 69,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel het nieuwe Turkije tenue direct in deze Turkije fanshop! (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of de officiële NIKE SHOP! 

of deze winkel

Turkije thuisshirt 2020-2021

Turkije voetbalshirt Euro 2020