5 april 2018

Tunesië WK uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Tunesië is afgelopen week gelanceerd. De Tunesische voetbalbond heeft in samenwerking met kledingsponsor Uhlsport het shirt voor het WK 2018 in Rusland uitgebracht. Tunesië wist zich door de Afrikaanse kwalificatie heen te voetballen en mag zich hierdoor deelnemer noemen aan het WK in Rusland. De loting voor de Tunesische selectie is erg zwaar. De ploeg moet het op nemen tegen onze zuiderburen België, Engeland en Panama. Hierbij gaat het om poule G. Het wordt al de 5e keer dat Tunesië deelneemt aan het WK. De vorige vier keer kon het Afrikaanse land zich helaas niet plaatsen voor de knock-out fase. Zouden de spelers van bondscoach Nabil Maâloul het dit jaar wel lukken om de poulefase te overleven, dan ontstaat er een waar volksfeest in Tunis en ver daarbuiten. Nieuwsgierig naar het shirt dat gedragen gaat worden door het Afrikaanse land? Check de details hieronder!

Tunesië uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Tunesië is gebaseerd op hetzelfde template als het thuisshirt van het land. De basis van het uitshirt is rood en wordt versierd door witte details. Deze kleuren komen natuurlijk ook terug in de vlag van het Afrikaanse land. De kraag van het shirt is rond. Om deze kraag loopt een dunne sierlijke witte rond en in de achterkant van de kraag staat de naam van het land geschreven. Aan de onderkant van de mouwen zijn de biezen van het shirt wit van kleur. Deze rand is van de biezen is ongeveer even breed als de rand om de ronde hals heen. Ook aan de achterkant van het uitshirt loopt een witte baan heen. Deze loopt door tot en met de schouders van het shirt. Aan de zijkanten van het uitshirt is een witte grafische print te zien. Dit geeft een erg mooi effect aan het shirt. Op de rechterkant van de borst is de naam van de kledingsponsor te zien. Kledingsponsor is Uhlsport en staat in het wit op het shirt. Op de linkerkant van de borst staat het logo van de Tunesische voetbalbond, de FTF. Tunesië is regelmatig van de partij op grote toernooien. Het grootste succes van het land werd behaald in 2004. Dit was namelijk het jaar dat Tunesië de Afrika Cup won! Het was een spannende finale maar uiteindelijk was het Jaziri die de beslissende 2-1 voor Tunesië binnenschoot. Op het WK heeft het Afrikaanse land tot nu toe minder succes. Het land heeft nog nooit de tweede ronde van het eindtoernooi gehaald. Wie weet kan Tunesië in dit shirt wel voor een verrassing zorgen in Rusland en de knock-out fase dit keer wel bereiken. Het uittenue van Tunesië wordt gecompleteerd door een Rode broek en rode voetbalkousen. Zowel de broek als de kousen worden versierd door witte details.

In tegenstelling tot veel concurrenten droegen de sterspelers van Tunesië tijdens de afgelopen oefenwedstrijden nog het oude shirt. Hierdoor worden de WK shirts van Tunesië pas bekend gemaakt tijdens de aankomende oefen interlands in mei en juni. Dan speelt het Afrikaanse land tegen mooie tegenstanders als Portugal, Spanje en Turkije. Check hieronder nog enkele foto’s van het uittenue van het Afrikaanse land.

Tunesië voetbalshirt kopen

Het uitshirt van Tunesië is vanaf medio april te koop in de onderstaande winkel. Dit is inclusief de mogelijkheid tot bedrukking van het shirt. Dit kan zowel met je eigen naam en rugnummer als met de naam en het rugnummer van je favoriete Tunesische voetballer. Het is in de onderstaande winkel ook mogelijk om andere fan artikelen van het Afrikaanse land te bestellen waarmee jij Tunesië naar de overwinning kan schreeuwen in Rusland. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Tunesië voetbalshirts in DEZE WINKEL