Espérance de Tunis voetbalshirts 2018

Op 12 december vindt het WK voor clubteams 2018 plaats. Zeven teams strijden om het wereldkampioenschap voor clubs. Traditioneel komen we een aantal wat onbekendere clubs tegen. Normaliter belichten we de voetbalshirts van deze clubs niet, maar omdat ze aan het WK meedoen, wagen we toch een poging. Vandaag zetten we de voetbalshirts van de Tunesische club Espérance Tunis in het zonnetje. De club uit Tunesië neemt het in de kwartfinale van het toernooi op tegen de winnaar van Al Ain tegen Team Wellington. Hieronder bespreken we het design van het thuisshirt en uitshirt van de club die haar thuiswedstrijden speelt in het Olympisch Stadion in Tunis.

Espérance de Tunis thuisshirt

Espérance Sportive de Tunis is één van de topclubs van Tunesië en werd de afgelopen twee seizoenen kampioen van het land. Daarnaast won Espérance in 1994, 2011 en 2018 de Afrikaanse Champions League. Umbro is kledingsponsor van Espérance en heeft ook dit seizoen weer een rood/geel thuisshirt gelanceerd. Dit waren echter niet altijd de clubkleuren van ‘’EST’’. Bij de oprichting van de club speelde het nog in groen/witte voetbalshirts. Een jaar erna veranderde dit al toen Chadly Zouiten de voorzitter werd bij de club. Het thuisshirt van Espérance de Tunis bevat over de voorkant twee verticale gele banen met in het midden een rode band. De mouwen zijn ook rood en worden afgesloten door een geel/zwarte band. Het shirt bevat ook een v-hals en op de borst staan de logo’s van Umbro en de club. Boven het logo van Espérance prijken twee sterren. Deze verwijzen naar de 28 kampioenschappen van de club. Het tenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje en rood/gele kousen.

Espérance de Tunis uitshirt

Espérance de Tunis heeft twee uitshirts. Deze hebben een vrij simpel design en zijn geïnspireerd door een standaard template van Umbro. Het ene shirt is navy blauw met een v-hals en het andere uitshirt is oranje met een y-hals. Verder hebben deze shirts geen opvallende accenten.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de voetbalshirts van Espérance de Tunis. Helaas kan je deze voetbalshirts nergens in Europa bestellen. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts of de voetbalshirts van het nationale elftal? Check het dan exclusief in deze winkel!