5 april 2018

Tunesië WK thuisshirt 2018-2019

De voetbalbond van Tunesië heeft deze week het nieuwe thuisshirt voor 2018 en 2019 gelanceerd. De lancering is natuurlijk in samenwerking gedaan met kledingsponsor Uhlsport. Dit shirt gaat dus ook gedragen worden tijdens het WK in Rusland. Tunesië heeft na een zware kwalificatie het eindtoernooi weten te bereiken. In Rusland neemt het team van bondscoach Nabil Maâloul het op tegen België, Panama en Engeland. Deze ploegen zijn bij elkaar ingedeeld in poule G. Niet alleen tijdens het WK gaan we dit nieuwe thuisshirt zien. Ook tijdens de oefenwedstrijden en tijdens de kwalificatie voor de Afrika Cup gaan we dit shirt zien. Nieuwsgierig naar het nieuwe thuisshirt van Tunesië? Check de details hieronder!

Tunesië thuis shirt en tenue 2018-2019

Het Tunesië WK shirt heeft een witte basis. Echter is het shirt versierd met rode details. Deze rode en witte kleurencombinatie is geïnspireerd van de vlag van het land. Deze vlag is rood met een wit rondje in het midden waar zowel een maan als een ster in te zien is. De rode accenten van het shirt komen terug in de biezen aan de onderkant van de mouwen. Ook loopt er langs de ronde hals een stijlvolle rode rand. In de achterkant van de kraag staat de naam van het land te lezen. Op de achterkant van het shirt loopt een rode baan. Deze loopt door over de schouders van het shirt. Aan de zijkanten van het shirt is ook nog een rood detail te vinden. Wij van voetbalshirts vinden dit het gaafste detail van het shirt. Aan de zijkanten loopt namelijk een grafische print over het shirt. Deze is rood van kleur. Ook de naam van het kledingmerk op de rechterkant van de borst is rood. Uhlsport is trotst kledingsponsor van het Afrikaanse land. Op de linkerkant van de borst is het logo van de Tunesische voetbalbond te vinden: Fédération Tunisienne de Football (FTF). De laatste keer dat wij Nederlanders het shirt van Tunesië van dichtbij zagen was in 2009. Toen speelde het team van bondscoach Bert van Marwijk gelijk tegen Tunesië 1-1 was de eindstand. Voor Nederland scoorde Klaas-Jan Huntelaar en voor Tunesië was het Jamel Saihi die het doel trof. Het tenue van het Afrikaanse land wordt gecompleteerd door een witte broek en witte voetbalkousen. Zowel de broek als de kousen hebben ook rode accenten.

In de komende oefenwedstrijden van het Tunesisch nationaal elftal is het shirt voor het eerst te zien. Dit gaat om de wedstrijden tegen Europees kampioen Portugal, Turkije en Spanje. Check hieronder nog meer foto’s van het shirt waar de sterren van Tunesië komende zomer in gaan schitteren tijdens het WK in Rusland.

Tunesië voetbalshirt kopen

Het is vanaf nu mogelijk om het nieuwe Tunesië thuisshirt te kopen in de onderstaande winkel. Dit is inclusief de mogelijkheid tot bedrukking van het shirt. Het is in de onderstaande winkel ook mogelijk om andere fan merchandise artikelen van het Afrikaanse land te bestellen. Hiermee kun jij Tunesië naar de overwinning schreeuwen tijdens de wedstrijden in Rusland. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Tunesië voetbalshirt in DEZE WINKEL