11 februari 2017

Toulouse FC en JOMA lanceren retro shirt ter ere van 80 jarig bestaan

Toulouse FC bestaat dit jaar 80 jaar en viert dat onder andere met de lancering van een speciaal retro voetbalshirt. Dit speciale retro shirt is gebaseerd op het shirt dat de shirts die de club vroeger droeg. Vreemd genoeg bestaat de club dit jaar eigenlijk geen 80 jaar. Het huidige Toulouse FC is namelijk pas in 1970 opgericht en bestaat dit jaar dus 47 jaar. In de periode 1937-1967 was er echter ook een club met dezelfde naam als Toulouse. Deze club hield in 1967 op met bestaan en droeg haar proflicentie over aan de Franse club'Red Star uit Parijs. Het huidige Toulouse FC heeft geen connectie met de club die 80 jaar geleden werd opgericht. Desalniettemin is het voor JOMA en de Ligue 1 club een reden om een shirt ter ere van het 80 jarig bestaan te lanceren. Dat mag! Check alle info over het shirt hieronder!

Het nieuwe retro voetbalshirt van Toulouse FC is geheel in stijl van de clubkleuren van de club en heeft een echt vintage design. Het shirt is namelijk paars en bevat een retro kraag met touwtjes. Op de linker borst prijkt een speciaal Toulouse FC embleem, welke door één van de supporters ontworpen is en door de supporters gekozen is uit 400 designs. De onderkant van het vintage shirt bevat het thema van het clublied van Toulouse FC: "La Garonne is Viola" en op de achterkant staat de tekst: ''DEPUIS 1937'', verwijzend naar het oprichtingsjaar van het oude Toulouse. Check hieronder de foto van het door JOMA gelanceerde shirt!

Dit shirt is vooralsnog alleen in de clubshop verkrijgbaar! Wil je het nieuwste Toulouse voetbalshirt kopen? Check het in DEZE SHOP!

Toulouse -fc -80-jaar -shirt