30 september 2019

Het zwarte Brice Taton special edition Toulouse FC voetbalshirt

De Franse Ligue 1 club Toulouse FC heeft vandaag in samenwerking met kledingsponsor JOMA een speciaal voetbalshirt gelanceerd als ode aan Brice Taton. De supporter van Toulouse Fc overleed tien jaar geleden na een aanval van aanhangers van Partizan Belgrado. Tien jaar geleden nam de Franse club het in het kader van de UEFA Cup op tegen Partizan Belgrado. Taton dronk wat met een aantal andere supporters op het terras, toen zijn bestormd werden door fans van Partizan. Taton werd van een trap geduwd en overleed twaalf dagen daarna in het ziekenhuis. In het stadion wordt Brice Taton nog altijd door de supporters in de zogenaamde Brice Curve herdacht middels spandoeken. Het speciale shirt wordt door Toulouse FC gedragen in de wedstrijd tegen Bordeaux op 5 oktober.

Het FC Toulouse Brice Taton voetbalshirt is geheel zwart en heeft een echt retro design. Het shirt wordt namelijk gekenmerkt door de gevouwen kraag met touwtjes. Ook alle logo's op het shirt zijn zwart. De linkerborst bevat het logo van de club en de andere borst bevat het logo van LP Promotion en het midden van het tenue is uitgerust met het embleem van sponsor Triangle Interim. De spelers van Toulouse spelen allemaal met de naam van Brice Taton (BRICE) op het voetbalshirt en dragen dan wel het eigen rugnummer. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen. Het tenue dat door Toulouse gedragen wordt, kan niet gekocht worden in de fanshop van de club. Er worden wel meer dan 100 items geschonken aan Idians Tolosa 93 en twintig shirts aan Forza Viola FC. Dit zijn twee verenigingen waarvan Brice Taton lid was.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het special edition Toulouse FC voetbalshirt. Ben je zelf op zoek naar een retro voetbalshirt van Toulouse? Check het exclusief in deze winkel!