7 maart 2017

Thailand voetbalshirts 2017-2018

Het nationale elftal van Thailand heeft nieuwe voetbalshirts. Deze zijn namelijk eerder deze week door de nieuwe kledingsponsor van het nationale elftal gepresenteerd. Het in Europa relatief onbekende merk Warrix Sports is vanaf dit jaar de nieuwe kledingsponsor van het nationale elftal van Thailand. Het Aziatische merk is de opvolger van Grand Sport, welke de afgelopen vijf jaar kledingsponsor was van het nationale elftal van Thailand. Warrix Sports zal in ieder geval tot 2020 kledingsponsor van het nationale elftal blijven en lanceerde in samenwerking met de Thaise voetbalbond een nieuw thuisshirt en uitshirt met opvallende designs. We bespreken ze allebei hieronder.

Thailand thuis shirt en tenue Warrix

Voor het eerst in de geschiedenis is het nieuwe thuisshirt van Thailand niet blauw, maar volledig zwart. Het shirt is geïnspireerd door het Thaise leger in de middeleeuwen. In het shirt komen dan ook verschillende elementen uit de Thaise cultuur terug. Allereerst wordt het nieuwe thuisshirt van Thailand gekenmerkt door de klassieke henley collar en bevat het shirt een all-over print van ruiten en tekens uit de Thaise cultuur. Bovendien bevat het shirt aan de onderkant een label met daarop Thaise patronen en ook aan de achterkant van de kraag komt weer een Thais symbool terug. Deze symbolen moeten de liefde en harmonie van de Thaise bevolking symboliseren. De rechter borst bevat het logo van Warrix Sports en de andere borst bevat het logo van de Thaise voetbalbond FAT (Football Association of Thailand). Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en geheel zwarte kousen. Warrix heeft zowel een authentic als een replica versie gelanceerd van het nieuwe thuistenue. Het replica tenue is goedkoper en wordt ook wel het ''cheer jersey'' genoemd.

Thailand uit shirt en tenue Warrix

Het nieuwe Thailand uitshirt van Warrix is volledig wit en bevat ook een henley collar en de all-over print met ruiten. Dit shirt wordt gekenmerkt door een print van een band op de mouwen. Deze band bevat ook weer ruiten. De logo's van de voetbalbond en Warrix staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Dit tenue wordt gecompleteerd door een wit broekje en witte kousen. Alle Warrix tenues zijn uitgerust met de speciale COMBATEC technologie, welke ervoor zorgt dat de shirts getailleerd om het lichaam vallen. Dit systeem zorgt er bovendien voor dat vocht getransporteerd wordt naar de buitenkant van het shirt en zorgt ook voor verkoeling. 

Vooralsnog zijn de nieuwe tenues van Thailand niet in Europa te koop! Mocht dit wel het geval zijn, dan hebben we weer nieuws. Ben je fan van het nationale elftal van Thailand, check dan de speciale fan t-shirts in deze SHOP!