28 november 2019

Sparta Rotterdam X Clan De Banlieue 3e voetbalshirt 2019-2020

Sparta Rotterdam en kledingsponsor Robey Sportswear hebben deze week in samenwerking met het streetwear merk Clan de Banlieue een nieuw 3e shirt of alternatief uitshirt gelanceerd. In dit nieuwe tenue speelt Sparta gedurende 2019-2020 een aantal uitwedstrijden in de Eredivisie en KNVB Beker. Met de lancering heeft de club van trainer Henk Fräser bovendien een primeur te pakken. Het is de eerste club in de Nederlandse voetbalhistorie die een tenue heeft gelanceerd met de logo's van twee merken. Ook in 1982 had de Kasteelclub een primeur. Destijds was het de eerste Nederlandse club die met een shirtsponsor op het voetbalshirt speelde.

Fan van Sparta? Bestel dit tenue direct in deze winkel (inclusief bedrukking) of deze SHOP! 

Sparta derde voetbalshirt en tenue 2019-2020

Het nieuwe Sparta Rotterdam 3e voetbalshirt voor 2019-2020 heeft als thema streetwear en dit komt dan ook geheel terug in het design van het nieuwe Sparta tenue. Het tenue heeft een urban design en wordt gekenmerkt door een jaren '90 gunmetal all-over print. Het voetbalshirt is donkergrijs met een design van grijze ruiten over het gehele gehelte tenue. Een ander uniek detail op het tenue van Sparta is het logo van de club op de linkerborst. Dit logo is namelijk een combinatie van zwart en zilver en is ook weer een verwijzing naar de straatcultuur van Rotterdam. Ook de leus op de achterkant van het shirt ''King of My Castle'' verwijst hiernaar. Het logo van kledingsponsor Robey staat niet op de voorkant van het tenue. Wel zijn de Robey trademark tekens aanwezig. Op de rechtermouw zijn deze wit en op de andere mouw is de R van het merk rood. Deze staan ook op de zijkanten van het tenue. Op de rechterborst prijkt het logo van Clan de Banlieue, dat een unieke samenwerking is aangegaan met Robey. Beide sportmerken hebben hun wortels in Rotterdam en de samenwerking tussen de drie partijen staat in het teken van broederschap en gelijkheid!

Het tenue bevat verder een toelopende hals en in de kraag staat de leus van Sparta: ''Zijn wij voor niemand bang.'' De linkerschouder is daarnaast uitgerust met een goud klavertje vier. Op het tenue staan ook verschillende sponsoren: D&S Groep, Axidus en ESET. Het tenue wordt compleet gemaakt door een voetbalbroekje met eenzelfde all-over print als het voetbalshirt. De kousen zijn overwegend zwart. De nieuwe Sparta Clan de Banlieue X Robey voetbalshirts zijn uitgerust met de BeyDry technologie voor een optimale prestatie.

Uiteraard hebben we ook nog een aantal reacties op deze unieke samenwerking tussen Sparta Rotterdam, Robey en Clan de Banlieue. Richard Lopes Mendes, Co-Founder van Clan de Banlieue: “Ik denk dat dit het beste voorbeeld is van hard werken en durven dromen. We laten hiermee aan de jeugd zien dat niets onmogelijk is, het shirt ontwerpen van de club waarmee we zijn opgegroeid.” Ook Toine van den Berg, Brand Manager van Robey Sportswear is trots op deze samenwerking: “Een voetbalshirt wordt steeds meer gezien als een mode item. Dit tenue is een perfecte fusie tussen mode en sport. Het onderstreept onze ambitie om prestatie, stijl en innovatie te combineren. Daarnaast geeft het inzicht in de eindeloze mogelijkheden van onze Robey Custom Made Teamwear collectie. ”

Sparta speelt voor het eerst in dit nieuwe voetbalshirt in de uitwedstrijd tegen Willem II op 30 november 2019. Check ook de andere Sparta voetbalshirts van dit seizoen. 

Sparta 3e voetbalshirt 2019-2020 bestellen

Het nieuwe Sparta 3e voetbalshirt voor 2019-2020 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 69,95 en het broekje is € 29,95. In deze shop kun je het special edition Sparta tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.

Bestel dit Sparta voetbalshirt exclusief in deze WINKEL (inclusief bedrukking)

of deze SHOP!