24 november 2022

Zwart Sparta Rotterdam voetbalshirt ode aan Jules Deelder

Sparta Rotterdam en Robey Sportswear hebben vandaag het Sparta Rotterdam 3e voetbalshirt 2022-2023 gelanceerd. De datum van de lancering van het voetbalshirt, 24 november, is niet geheel ontoevallig gekozen. Dit is namelijk de dag dat Jules Deelder 78 jaar zou zijn geworden. Daarover straks meer. Het Sparta Rotterdam 3e shirt wordt door het team van trainer Maurice Steijn gedragen tijdens een aantal van de resterende uitwedstrijden in de Eredivisie dit seizoen. Het voetbalshirt is namelijk het alternatief voor het Sparta Rotterdam uitshirt 2022-2023. Ook voor het design en de productie van dit tenue is Robey Sportswear verantwoordelijk. Het Rotterdamse sportmerk is sinds medio 2013 de kledingsponsor van de ''Kasteelheren''.

Sparta Rotterdam 3e voetbalshirt 2022-2023

Het Sparta Rotterdam 3e voetbalshirt 2022-2023 is dus een ode aan de in 2019 overleden Rotterdamse dichter Jules Deelder. De nachtburgemeester van Rotterdam werd als echte Spartaan geboren in 1944. Direct na zijn geboorte werd hij ingeschreven als lid van Sparta en daarna pas bij de burgerlijke stand. In zijn leven heeft de Rotterdammer verschillende rollen vervuld. Hij was niet alleen dichter, maar ook artiest, theatermaker, jazzmuzikant, mediapersoonlijkheid en bovenal een stijlicoon. Jules Deelder kon je nagenoeg altijd herkennen aan zijn zwarte maatpak met zwarte zwarte zonnebril en zwarte hoed. In 2010 werd Deelder gekozen tot best geklede man in het 20 jarig bestaan van Esquire. Talloze keren bracht Jules Deelder in zijn gedichten een ode aan Sparta. Een bekend gedicht is die waarin hij de Hemelpoort met het Kasteel vergeleek. De Rotterdammer was bovendien gefascineerd door de nacht.

Het kan dan ook niet anders dat het 3e voetbalshirt van Sparta volledig zwart is, maar dan ook echt volledig zwart. Niet alleen de basiskleur van het tenue is zwart, maar ook alle logo's. Het tenue is uitgerust met een overlappende V-hals en alle logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat het logo van Robey in het zwart en de linkerborst bevat het clublogo van Sparta Rotterdam. Dit betreft een monochrome badge. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het tenue: zwart. Op het midden van het tenue staat sponsor De Goudse Verzekeringen en ter hoogte van de rechterborst prijkt ook het logo van D&S Group. Ook de logo's van Nicoverken, VNOM en bictgroep staan op de tenues. Het Sparta Rotterdam derde tenue wordt compleet gemaakt door een volledig zwart voetbalbroekje en zwarte kousen. Ook de rugnummers op de achterzijde van het tenue zijn volledig zwart.

De collectie bevat ook een nieuw anthem trainingsjack. Dit betreft het trainingsjack waarmee de spelers van Sparta het veld betreden, vlak voordat de wedstrijden beginnen. Op deze trainingsjacks is een afbeelding van Jules Deelder verwerkt.

Sparta Rotterdam voetbalshirt bestellen

Het Sparta 3e voetbalshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de officiële Sparta Rotterdam fanshop. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 79,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 59,95. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 24,95 en het anthem trainingsjack vanaf € 49,95.

Bestel je Sparta voetbalshirt direct in de officiële fanshop! 

Sparta Rotterdam 3e voetbalshirt 2022-2023

Sparta Rotterdam 3e voetbalshirt 2022-2023

Sparta Rotterdam 3e voetbalshirt 2022-2023

Sparta Rotterdam trainingsjack Jules Deelder

Sparta Rotterdam 3e voetbalshirt 2022-2023 ode aan Jules Deelder