Shanghai SIPG thuisshirt 2018-2019

De Aziatische topclub Shanghai SIPG heeft deze week het nieuwe thuistenue voor het seizoen 2018-2019 gelanceerd. De club die in 2005 is opgericht gaat in dit tenue proberen eindelijk de Chinese Super League te winnen en de hegemonie van Guangzhou Evergrande te doorbreken. In de laatste 3 seizoenen is de club uit Shanghai tweemaal 2e geworden en het andere jaar 3e. Dit jaar moet daar verandering in komen aan de hand van de Braziliaanse sterspeler Hulk. Shanghai SIPG speelt haar thuiswedstrijden in het Jinshan Stadium. Dit stadion biedt plaats aan 30.000 fanatieke supporters die de club gaan steunen in de strijd naar het kampioenschap. Nike heeft een overeenkomst met de CSL, hierdoor is het Amerikaanse sportmerk verantwoordelijk voor het design van alle shirts in de competitie en is dit tenue dus ook voorzien van de welbekende swoosh. Ook zo benieuwd naar het nieuwe ontwerp? Check hieronder alle details!

Shanghai SIPG thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van Shanghai SIPG heeft een verticaal strepen design. Deze strepen staan in het bordeaux rood en lichtrood op het shirt. Op de lichtrode baan loopt in het midden ook nog een bordeaux rode streep. De mouwen zijn lichtrood van kleur terwijl onder de mouw nog een zwarte baan op de zijkant van het shirt te vinden is. Nike heeft gekozen voor een traditionele V-hals waar een subtiele zwarte rand langs loopt. Op de rechterkant van de borst is het logo van Nike te vinden. De swoosh is wit van kleur. De linkerkant van de borst bevat het logo van Shanghai SIPG. Afgelopen jaar heeft de club uit Shanghai de halve finale van het AFC Champions League gehaald. In de kwartfinale van het toernooi werd Guangzhou Evergrande verslagen. In de halve finale was Urawa Red Diamonds uit Japan te sterk. Door het sterke optreden van de Chinese club zijn zij de top 10 binnen gekomen van de beste Aziatische clubs. Dit is een erg knap resultaat voor een ploeg die pas 13 jaar bestaat. Ook komend jaar is het thuisshirt te zien in de AFC Champions league. Shanghai SIPG moet in de poulefase afrekenen met Melbourne Victory, Kawasaki Frontale en Ulsan Hyundai. Zoals bij ieder shirt van Nike is ook het thuistenue van Shanghai SIPG uitgerust met de Nike Dri Fit Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie tijdens de wedstrijden in de Chinese Super League waardoor Hulk, Oscar en alle teamgenonten van de Brazilaanse sterspelers optimaal kunnen presteren in de strijd voor het kampioenschap.

Het shirt van Shanghai SIPG is op dit moment nog niet te koop. Wel is het mogelijk om andere voetbalshirts voor het seizoen 2018-2019 te kopen.

Scoor HIER u voetbalshirts!