14 mei 2018

SC Freiburg thuisshirt 2018-2019

Dit weekend verzekerde Freiburg zich van nog een jaar Bundesliga voetbal. Daarom hebben SC Freiburg en shirtsponsor Hummel meteen ook het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2018-2019 gelanceerd. In het seizoen 2018-2019 gaan we het nieuwe shirt van de Duitse club zien tijdens de thuiswedstrijden in de Bundesliga en in de DFB Pokal. Freiburg speelt haar thuiswedstrijden in het Schwarzwaldstadion. Dit stadion biedt plaats aan 25.000 supporters. Waar de club van trainer Christian Streich afgelopen seizoen nog meespeelde in de voorronde van Europa League eindigde Freiburg dit seizoen op een teleurstellende 15e plaats. Ondanks de tegenvallende prestaties kan er komend seizoen weer voorruit worden gekeken. Hierbij hoort natuurlijk ook een verfrissend ontwerp van het thuisshirt. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe thuisshirt van SC Freiburg? Check de details hieronder!

SC Freiburg thuis shirt en tenue 2018-2019

Verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuisshirt van Freiburg is het Deense sportmerk Hummel. Het thuisshirt van SC Freiburg is net zoals ieder jaar rood van kleur. Waar het shirt vorig jaar werd versierd door vele opvallende zwarte details. Zijn de zwarte details op het nieuwe thuisshirt, voor het seizoen 2018-2019, meer subtiel. Het nieuwe thuisshirt van Freiburg heeft een rode basis. Waar het shirt vorig jaar compleet één kleur rood had, is het thuisshirt van dit seizoen ontworpen met twee verschillende rode tinten. Deze lopen in erg dunne verticale banen over het shirt. Het shirt is uitgerust met een V-hals. Rond deze V-hals loopt een zwarte rand die de kraag compleet maakt. Ook staat op de achterkant van de kraag het jaartal 1904. Officieel is dit niet het oprichtingsjaar van de club. In 1904 werd FC Union Freiburg opgericht en ook FC Schwalbe Freiburg werd in dat jaar opgericht. Deze clubs fuseerde in het jaar 1912. Dit is ook eigenlijk het officiële oprichtingsjaar van SC Freiburg. Dit is Onder de mouwen van het shirt loopt aan de zijkant een zwarte baan. Zelfs de biezen van het nieuwe thuisshirt van de Duitse club hebben een stijlvol zwarte kleur. De chevrons op de schouders van het shirt, het logo van Hummel, zijn ook weer aanwezig. Waar deze vorig jaar nog zwart van kleur waren en erg opvielen. Zijn deze chevrons dit jaar meer transparant op het shirt te zien en vallen ze minder op. Op het shirt wordt natuurlijk ook weer plaats gemaakt voor de naam van de shirtsponsor. Hummel staat op de rechterkant van de borst. Sinds 2016 is het Deense merk de trotse sponsor van de Duitse voetbalclub. Op de linkerkant van de borst staat het logo SC Freiburg. Ook de naam van de sponsor komt natuurlijk terug op het shirt. Op het midden van het shirt staat de naam van Schwarzwaldmilch. Het logo van de sponsor is erg kleurrijk, ook op het shirt zijn de kleuren geel en groen gebruikt.

Het nieuwe thuistenue van Freiburg wordt gecompleteerd door een zwarte voetbalbroek. Deze is uitgerust met de chevrons van het logo van Hummel en met het logo van Freiburg. Ook onderdeel uitmakend van het thuistenue van Freiburg zijn rode kousen.

SC Freiburg voetbalshirt kopen

Het nieuwe thuisshirt van SC Freiburg kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 79,95.  In deze winkel heb je ook de mogelijkheid om het shirt te laten bedrukken. Dit kan zowel met de naam en het nummer van je favoriete voetballer van Freiburg als met je eigen naam en/of rugnummer! Directe levering gegarandeerd!

Scoor je SC Freiburg voetbalshirt in deze winkel!